Pretul cozonacilor, mai mare de sarbatorile de iarna cu 10-15%

Apropo.ro / 04.12.2006, 16:26
Pretul cozonacilor, mai mare de sarbatorile de iarna cu 10-15%
Pretul cozonacilor si al altor produse traditionale de panificatie va fi, în perioada sarbatorilor de iarna, mai mare cu 10-15% fata de nivelul practicat în apropierea sarbatorilor de Paste, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, presedintele patronatului Rompan,


Pretul cozonacilor si al altor produse traditionale de panificatie va fi, în perioada sarbatorilor de iarna, mai mare cu 10-15% fata de nivelul practicat în apropierea sarbatorilor de Paste, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, presedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu.

„Urcarea pretului la grâu si implicit la faina s-a resimtit destul de mult în pretul pâinii, care a crescut în medie cu 1.000 lei în ultima luna si se va reflecta si în pretul cozonacului, desi nu la fel de puternic. În medie, cozonacii si alte produse de panificatie specifice sarbatorilor de iarna vor fi mai scumpi cu 10-15% fata de perioada Pastelui”, a afirmat presedintele Patronatului Român din Industria de Morarit si Panificatie Rompan.

Vânzarile de cozonaci cresc semnificativ în apropierea sarbatorilor, fiind chiar de zece ori mai mari fata de celelalte perioade ale anului, potrivit Rompan.

„Produsele traditionale, care se folosesc la biserica, precum japonezele, înregistreaza, la rândul lor, cresteri semnificative ale vânzarilor. Checurile, blaturile de tort, foile de placinta sunt produse la care vânzarile se dubleaza de sarbatori”, a spus Aurel Popescu.

El a adaugat ca scumpirile produselor de panificatie de la sfârsitul acestui an ar putea afecta vânzarile, însa nu semnificativ, cererea fiind foarte ridicata.

Rompan estimeaza ca, în perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, vor fi comercializati circa opt milioane de cozonaci mari, de peste 300 de grame, si patru milioane de cozonaci de dimensiuni mai reduse.

Mediafax