Prețul „Oscarului”: Descărcările ilegale ale dramei „12 ani de sclavie” s-au triplat

De: Marian Andrei / 05.03.2014, 16:00
Prețul
La doar o zi după ce a câștigat prestigiosul trofeu - Oscarul pentru cel mai bun film - descărcările ilegale ale dramei istorice "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" au crescut considerabil.

TorrentFreak a anunțat ieri că numărul utilizatorilor care au distribuit filmul pe BitTorrent, un serviciu care permite descărcarea rapidă de fișiere, a crescut de trei ori față de zilele de dinaintea celei de-a 86-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, rezultând astfel peste 100.000 de descărcări ilegale.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Creșterea pirateriei este, de cele mai multe ori, prețul pe care câștigătorii Oscarului trebuie să-l plătească pentru succesul lor.

Același lucru s-a întâmplat și în 2008, când filmul „Misiuni periculoase/ The Hurt Locker”, laureatul premiului din acel an, a cunoscut o creștere vertiginoasă a numărului de downloadări ilegale, fapt ce i-a determinat pe producătorii peliculei să dea în judecată peste 25.000 de persoane care s-au dovedit că descărcaseră în mod ilegal filmul.

Din 3 martie, „12 ani de sclavie” a avut încasări de peste 140 de milioane de dolari la nivel intern și internațional, potrivit Box Office Mojo.