Preturile medicamentelor raman neschimbate

De: Dragos Tanase / 15.02.2008, 17:25
Preturile medicamentelor raman neschimbate
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat un ordin prin care a dispus ca preturile la medicamente sa ramana neschimbate inca trei luni.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat, vineri, un ordin prin care a dispus ca preturile la medicamente sa ramana neschimbate inca trei luni, incepand cu 1 martie.

La inceputul lui 2008 ministrul a semnat un ordin prin care a anuntat ca preturile la medicamente raman neschimbate pana in 29 februarie. Aceasta hotarare a starnit nemultumirea importatorilor si distribuitorilor de medicamente care au amenintat cu blocarea livrarilor intrucat valoarea euro atinsese 3,7 lei.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Criza medicamentelor

Bolnavii cronici ar putea sa nu mai gaseasca medicamente in farmacii, din luna februarie. De asemenea, in functie de stocurile pe care le au si spitalele ar putea intra in criza de medicamente in urmatoarele zile, iar intreaga piata s-ar putea bloca in curand.

Eugen Nicolaescu, ministrul de resort, inca analizeaza situatia, adica studiaza daca deprecierea leului poate duce la un blocaj al pietii medicamentelor. Culmea este ca o eventuala majorare a preturilor medicamentelor este „acoperita” prin lege, care prevede ajustarea trimestriala, in functie de cursul de schimb.