Prezervativul feminin, alternativa celui masculin

Apropo.ro / 29.04.2008, 19:00
Prezervativul feminin, alternativa celui masculin
Prezervativul feminin este o metoda de contraceptie impotriva sarcinii sau a bolilor venerice. Este cunoscut si sub denumirea de femidom.

Prezervativul feminin este o metoda de contraceptie impotriva sarcinii sau a bolilor venerice. Mai este cunoscut si sub denumirea de femidom. Acesta are o lungime de 17 cm. Femidomul este un prezervativ aprobat de FDA (autoritatea americana pentru administrarea medicamentelor si a alimentelor) inca din 1993, dar si cunoscut in mai toate tarile. Forma lui nu este departe de cea a prezervativului masculin.

Cum arata

Prezervativul feminin este un cilindru inchis la unul din capete, fabricat din poliuretan. La amandoua capetele este prevazut cu cate un inel flexibil. Prezervativul feminin se introduce in vagin inaintea contactului sexual (cel mult 8 ore). Capatul inchis al prezervativului este pe post de ancora. Este pozitionat in dreptul colului uterin. Capatul deschis al cilindrului are cel de-al doilea inel flexibil, mai mare decat primul si ramane in afara corpului, acoperind vulva si o parte din perineu.

Cum se pozitioneaza

Dupa ce te-ai uitat la termenul de expirare, l-ai deschis cu grija, te asezi intr-o pozitie confortabila (ca si pentru pozitionarea tamponului intern).

Cu un deget in prezervativ, il impingi in interior cat simti ca este indeajuns. Inelul exterior va acoperi vulva, deci va fi in afara vaginului. Nu rasuci si nici nu il aseza cu inele pe degete.

Poti folosi lubrifiant inainte de a-l introduce sau lubrifiaza penisul partenerului. Pentru ca femidomul sa nu intre in interior, ghideaza partenerul la penetrare. Daca prezervativul aluneca in interior, scoate-l si foloseste unul nou. Cand il scoti, rasuceste inelul exterior si trage de el fara a te ridica in picioare (se scurge lichidul seminal din interior).

Daca tu folosesti prezervativ, partenerul nu mai foloseste. La inceput, la primele utilizari, iti poate provoca anumite stari de incomodare, insa cu timpul te vei obisnui.

Acest prezervativ provoaca mai rar reactii alergice, din cauza materialului din care este confectionat. Pentru pastrarea lui nu este nevoie de conditii speciale.

Orice prezervativ folosit nu se mai refoloseste, ci se arunca direct. Prezervativul feminin poate produce anumite zgomote, insa le poti atenua daca folosesti lubrifianti. Pretul acestuia este o idee mai ridicat fata de cele masculine.

Totusi, de preferat pentru sexul anal, se recomanda prezervativul masculin. Cel feminin este mai greu de pozitionat, trebuie lubrifiat indeajuns, dar poate creea si un mai mare disconfort.

Un prezervativ feminin are o eficienta de 95%, daca este folosit cum trebuie. Pentru o mai mare siguranta folositi si o metoda contraceptiva suplimentara.

Desigur, prezervativul feminin pare interesant la prima vedere, insa este si un ajutor pe care tu il acorzi partenerului atunci cand acesta nu il foloseste. Incercarea moarte n-are cand vine vorba de nou, curiozitate, cand tot ce conteaza este placerea voastra.