Prezervativul viitorului, realizat dintr-un material care imită pielea umană

De: Dragos Tanase / 23.06.2014, 10:00
Prezervativul viitorului, realizat dintr-un material care imită pielea umană
O mare parte dintre cupluri evită să folosească prezervativul, spunând că acesta diminuează plăcerea sexuală. Acest motiv ar putea dispărea, pentru că oamenii de știință australieni lucrează la o nouă generație de prezervative care va înlocui latexul cu un alt material, care imită pielea umană, dar care este la fel de rezistent.

„Materialul pe care îl folosim în noua generație de prezervative este unul inovator. Vrem să înlocuim latexul (nr. materialul din care sunt făcute prezervativele) cu un nou material care are o textură ușoară și care este asemănător pielea nu doar ca aspect, ci și ca textură”, a spus dr. Robert Gorkin.

În prezent, echipa de oameni de știință din Australia testează materialul din care va fi făcută noua generație de prezervative. Îi testează elasticitatea, dar și cât de sigur este la întindere. „Ne dorim ca noua generație de prezervative să ofere nu doar plăcere, ci și singuranța împotriva bolilor cu transmitere sexuală sau a unei sarcini nedorite”, a mai punctat dr. Gorkin.

Potrivit sursei citate, studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Wollongong este finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, după ce oamenii de știință australieni au câștigat un concurs ce avea ca temă un proiect de dezvoltare a noii generații de prezervative. Vezi 15 dintre cele mai întâlnite accidente sexuale și ia aminte… Protejează-te!

Vezi o demonstrație video, pe gandul.info