Prima arbitra de centru din istoria rugbyului românesc

Apropo.ro / 26.08.2004, 11:28
Prima arbitra de centru din istoria rugbyului românesc
Gabriela Balan va deveni prima femeie din istoria rugbyului românesc desemnata sa arbitreze o partida la centru în Divizia Naționala, informeaza surse din cadrul FR de Rugby. Gabriela Balan a fost delegata de Comisia Centrala de Arbitri sa conduca la centru partida Steaua - Minerul

Gabriela Balan va deveni prima femeie din istoria rugbyului românesc desemnata sa arbitreze o partida la centru în Divizia Naționala, informeaza surse din cadrul FR de Rugby.

Gabriela Balan a fost delegata de Comisia Centrala de Arbitri sa conduca la centru partida Steaua – Minerul Lupeni, din cadrul etapei a doua a Diviziei Naționale, programata pe data de 28 august, la București.

Gabriela Balan, 23 de ani, și-a început cariera de arbitru în anul 2000, iar din 2001 a fost delegata la Divizia A, numai la margine și este singura femeie din corpul de arbitri. „Rezultatele de la teste și încrederea unor persoane, care au crezut ca o femeie poate conduce 30 de barbați, au facut ca eu sa conduc acest meci. Sînt onorata și, în același timp, emoționata. Sper sa fie un prim pas pentru o eventuala cariera internaționala”, a declarat Gabriela Balan.

Președintele Comisiei Centrale de Arbitri, Mircea Paraschivescu, a declarat ca delegarea Gabrielei Balan vine ca o gura de oxigen în cariera arbitrei. „Este un eveniment important în arbitrajul românesc. Este o fata talentata și croita pentru arbitraj. Îi place ceea ce face, iar la testele teoretice și fizice a demonstrat ca poate conduce un meci de Divizia Naționala”, a declarat Mircea Paraschivescu.

Începînd cu ediția 2004-2005 a Diviziei naționale, arbitri vor fi dotați cu aparatura ultramoderna achiziționate de Federația Româna de Rugby din Germania, care permit arbitrilor sa comunice între ei.

Mediafax