Prima casa achizitionata prin „Prima Casa”!

De: Marian Andrei / 08.07.2009, 13:00
Prima casa achizitionata prin
Azi a fost semnat contractul pentru prima locuinta achizitionata prin programul "Prima Casa"

Premierul Emil Boc, ministrul Finantelor si presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM au participat azi la ceremonia de semnare a contractului pentru prima locuinta achizitionata prin programul "Prima Casa".

Prima locuinta achizitionata prin credit bancar garantat de stat este un apartament de doua camere dintr-un bloc vechi aflat in cartierul bucurestean Colentina. Titularii contractului, sot si sotie, ambii angajati la compania Renault, au contractat de la BRD un credit bancar de 51.500 euro si au platit un avans de 3.000 euro, rata stabilita pentru perioada de 30 ani aferenta creditului fiind de 307 euro/luna.

Familia in cauza avea deja depus dosarul pentru contractarea unui credit ipotecar si a fost contactata de banca pentru a i se prezenta si varianta programului «Prima Casa», fiind totodata avertizata ca va trebui sa accepte mediatizarea achizitiei, deoarece titularii contractului sunt practic primii cumparatori ai unei locuinte prin intermediul acestui program.

Guvernul va semna in aceasta saptamana conventia de garantare a creditelor cu toate bancile selectate pentru programul "Prima Casa", datele actuale indicand ca peste 25% dintre solicitari vor fi depuse pentru achizitionarea unei locuinte noi, au declarat reprezentantii Executivului.

Citeste mai mult despre primii cumparatori ai unei locuinte prin intermediul programului "Prima Casa", la Mediafax.