Prima clinica pentru tratarea hartuitorilor, deschisa in Londra

Apropo.ro / 09.12.2011, 13:00
Prima clinica pentru tratarea hartuitorilor, deschisa in Londra
National Stalking Center, din Londra, este prima clinica din lume care ofera tratamente pentru hartuitori.

Prima clinica din lume adresata hartuitorilor a fost deschisa recent in Londra. National Stalking Center va opera in cadrul Chase Farm Hospital din Enfield si va oferi tratamente persoanelor cu comportament deviant.

Daca pana acum hartuitorii suportau direct consecinte legale, tribunalele din Anglia si Wales le vor da mai intai sansa de a se reabilita in cadrul noii clinici, potrivit BBC.

Unii experti considera ca astfel vor fi prevenite actele de violenta in aceasta perioada in care Marea Britanie se confrunta cu cresterea numarului hartuitorilor.

Una din cinci femei au fost hartuite, in Marea Britanie

Potrivit unor rapoarte ale guvernului britanic, una din cinci femei si unul din zece barbati cu varste de peste 16 sunt sunt sau au fost victime ale hartuirii, iar trei din patru femei ucise de fosti parteneri au suportat anterior astfel de abuzuri.

Deschiderea National Stalking Center are loc cu o saptamana inaintea unui eveniment din SUA, numit National Stalkers Awareness Month, menit sa atraga atentia acestui fenomen care afecteaza peste 3.4 milioane de americani.

Cele mai multe victime ale hartuirii au varste cuprinse intre 18 si 24 de ani si sunt ademenite fie online, fie prin intermediul telefoanelor mobile.