Prima echipă eliminată de la Asia Express – FOTO

De: Cristiana Trifu / 14.02.2018, 11:51
Prima echipă eliminată de la Asia Express - FOTO
Asia Express, cel mai dur reality show, se dovedeşte a fi o provocare din ce în ce mai grea pentru echipele care au acceptat acest test. Ediţia de aseară a fost piperată cu toate ingredientele unui maraton unic, în prima ţară în care au ajuns, Vietnamul. Primele probe din Drumul Dragonului, acest traseu fascinant care se dovedeşte a fi un test de anduranţă pentru vedete, au inclus atât degustări bizare ale preparatelor asiatice, cât şi demonstraţii de gătit. Printre indicii pierdute, accidente înspăimântătoare într-un trafic haotic şi sentimente de neputinţă, o primă echipă a fost aseară eliminată, cea formată din Cora şi Marian Drăgulescu.

Concurenţii au plecat în ordinea sosirii de la linia de start, la o distanţă de două minute. Dacă Raluk şi Ana au fost prima echipă care a primit indiciul următor, Vica şi Daniela au fost nevoite să pornească la drum cu un ,,handicap”- un al treilea coechipier vietnamez, încărcat cu multe bagaje. Până la locul probei, care era la 150 de kilometri distanţă, vedetele au făcut autostopul, căci fără bani într-o ţară străină sunt nevoiţi să apeleze mereu la bunăvoinţa localnicilor. Tam Boc Market, punctul care oferea următoarele indicaţii, a fost de negăsit pentru multe dintre echipe, căci steagul Asia Express era poziţionat într-un loc extrem de aglomerat. Testul acestei locaţii îi provoca pe concurenţi să găsească trei ingrediente specifice vietnameze ascunse printre tarabele unei pieţe, ca mai apoi, încărcaţi cu o balanţă specifică, o cobiliţă plină cu ouă, să meargă la cumpărături pentru un al patrulea ingredient. Dexteritatea, rapiditatea, echilibrul au fost principalele atuuri necesare, iar în agitaţia market-ului vietnamez, unele echipe s-au descurcat mai bine ca celălalte: ,,Isterie de la un cap în celălalt în piaţa asta. Efectiv nu ştiam unde să mã mai duc”, afirma Dorian. Dacă Vica şi Daniela Crudu au găsit un sprijin în localnicul care le însoţea, mama lui Dorian, Luminiţa Popa, a făcut o greşeală care ar fi putut să îi coste locul în competiţie: a uitat indiciul următor pe una dintre tarabe.

Dacă 6 dintre echipe porniseră deja spre al doilea punct de întâlnire, Luminiţa şi Dorian s-au aflat pentru minute bune în impas, neştiind în ce direcţie să o ia. Cu toate acestea, Ana Baniciu şi Raluk le-au oferit detalii importante despre numele următorului punct de control, detalii ce păreau imposibil de reţinut. Dar pentru că jocul este complet imprevizibil, familia Popa a ajuns pe locul doi şi a reuşit să se califice, alături de Lora şi Ionuţ Ghenu, într-o probă a amuletei. Miza era extrem de importantă, 1000 de Euro oferiţi după terminarea emisiunii şi un avantaj imens în următoarea probă- un cartonaş galben care le dădea posibilitatea să refuze o misiune. Provocarea a inclus un concurs culinar, în care cele două echipe au gătit carne de şarpe, nu înainte de a-şi alege colegii care să jurizeze farfuria. Raluk şi Ana Baniciu şi fraţii Moroşanu au decis că ,,amorezii” au dat mai multă savoare preparatului bizar, chiar dacă Dorian s-a descurcat impecabil la bancul de lucru.

Lora şi Ionuţ Ghenu au plecat din nou primii, cu un avantaj imens, urmaţi de restul echipelor. Pe drum, vedetele au trebuit să facă o scurtă oprire pentru a mânca alimentul misterios ce se afla în coşurile pe care le cărau de la începutul zilei: jackfruit-ul. S-a dovedit a fi o provocare imensă, nu doar din cauza cantităţii, dar şi din cauza gustului neobişnuit: ,,Are un gust foarte ciudat!”, declara Vica. ,,Amorezii” au folosit cartonaşul avantaj şi au ajuns direct la următorul punct de control, fără să ştie, de fapt, că următoarea probă era cea mai grea. În Hanoi, acolo unde îi aştepta şi Gina Pistol, au mâncat balut- ou fertilizat, de gâscă sau găină, cu un embrion aproape dezvoltat în interior, fiert şi consumat în coajă. Delicatesa vietnameză i-a făcut pe mulţi dintre ei să fie pe punctul de a renunţa, dar ştiind că ultimele două echipe care ar fi îndeplinit proba erau pasibile de eliminare, s-au ambiţionat să treacă şi acest test.

Fraţii Moroşanu şi soţii Drăgulescu au fost cei care au ajuns pe locurile şase şi şapte la punctul de control, iar Ana şi Raluk, ajunse primele, au decis soarta celor din urmă. Cora şi Marian au părăsit competiţia vizibil emoţionaţi, dar recunoscători că au trăit o experienţă autentică, de neuitat, pe teritoriul Asiatic. Cu şase echipe rămase în competiţie, aventura Asia Express continuă şi săptămâna următoare pe Antena 1. Luni şi marţi, de la ora 20:00, vedetele se vor confrunta cu probe de foc, cu teste care îi vor pune la grea încercare, cu imprevizibilul unui maraton care a reuşit să îi ducă de la agonie, la extaz în doar câteva momente.