Prima femeie care conduce o echipă de Formula 1

De: Dragos Tanase / 12.10.2012, 09:53
Prima femeie care conduce o echipă de Formula 1
Peter Sauber, fondatorul Sauber F1 în urmă cu 20 de ani, a desemnat-o oficial, joi, la conducerea echipei pe austriaca de origine indiană Monisha Kaltenborn, care devine astfel prima femeie aflată în funcția de "team principal" în Formula 1.

Omul de afaceri elvețian va împlini, duminică, 70 de ani și a afirmat de mai multe ori în ultima perioadă că nu dorește să mai stea pe zidul boxelor la această vârstă.

Absent de la Suzuka, unde duminică a avut loc Marele Premiu al Japoniei, Sauber a venit la Yeongam pentru a-i transfera oficial ștefeta lui Kaltenborn, 41 de ani, care a primit la finalul anului 2011 și un pachet de acțiuni ale echipei.

Petre Sauber rămâne în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al grupului ce-i poartă numele, cu sediul la Hinwil (Elveția) și șeful „operațiunilor strategice”, se arată într-un comunicat al Sauber F1.

Peter Sauber

Peter Sauber

El a fost unul dintre primii patroni din automobilism care i-au oferit septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher posibilitatea de a concura, în cursele de anduranță.

Duminică, 14 octombrie, la Yeongam, are loc Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud.

Citește explicațiile lui Sauber despre decizia sa, pe Mediafax.ro