Prima infrangere a lui Mungiu a fost la Globurile de Aur

Apropo.ro / 14.01.2008, 10:35
Prima infrangere a lui Mungiu a fost la Globurile de Aur
"4, 3, 2" nu a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, premiu luat de "The Diving Bell and the Butterfly", al lui Julian Schnabel.

„4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, de Cristian Mungiu, nu a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, ce a revenit productiei „The Diving Bell and the Butterfly, de Julian Schnabel, premiul fiind anuntat duminica, la Los Angeles, de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, potrivit CNN.

Pe langa filmele „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” si „The Diving Bell and Butterfly”, la aceeasi categorie mai fusesera nominalizate „Vanatorii de zmeie / The Kite Runner”, „Lust, Caution” si „Persepolis”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film strain a fost obtinut de filmul „Scrisori din Iwo Jima / Letters From Iwo Jima„, de Clint Eastwood.

Ceremonia decernarii premiilor Globul de Aur a fost anulata si inlocuita cu o simpla conferinta de presa, din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood, care s-a desfasurat in locatia unde era prevazuta ceremonia, hotelul de lux Beverly Hilton din Beverly Hills, California, cartierul starurilor din Los Angeles.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro