Prima probă de Bootcamp a deschis apetitul de competiţie: din 120 de concurenţi, vor rămâne doar 18

Apropo.ro / 22.05.2018, 14:39
Prima probă de Bootcamp a deschis apetitul de competiţie: din 120 de concurenţi, vor rămâne doar 18
Ultimele farfurii degustate şi ultimele voturi de încredere acordate aseară de către chefi au marcat o primă etapă încheiată în sezonul 5 al emisiunii „Chefi la cuţite”, însă emoţiile bucătarilor nu s-au risipit. Luni seară, juraţii au avut parte de multe surprize în farfurii, dar şi din spatele uşilor, căci multe feţe cunoscute şi-au făcut apariţia în faţa mesei de jurizare. Vali Butnaru şi Olivia Păunescu, prezentatorii matinali ai Observatorului, au demonstrat că fac o echipă bună şi la bancul de lucru. Preparatul lor i-a lăsat pe chefi cu impresia că în spatele uşilor s-ar afla un bucătar venit special din Italia, însă porţia de paste cu creveţi a fost doar surpriza pregătită de cei doi, special pentru Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu. Şi Vlad Roşca, regizorul artistic al emisiunii Chefi la cuţite a trecut din spatele camerelor direct la bancul de lucru. Lucrează cu cei trei juraţi de mulţi ani şi ştie exact cum să le impresioneze papilele gustative, motiv pentru care, reţeta sa dulce a primit un cuţit de aur.

Tot aseară, toţi concurenţii care au primit votul de încredere al chefilor în preselecţii au trecut prin emoţiile primei probe de Bootcamp. Din 120, la finalul testărilor din Bootcamp vor rămâne doar 18: ,,Suntem toţi în acelaşi vis, e extraordinar de frumos. Este intimidant să vezi mulţi oameni în jurul tău atât de siguri pe ei. Îţi trec sute de mii de gânduri în momentul acela. Stresul e maxim.”, au mărturisit bucătarii. În aparenţă simplă, prima provocare a celor de la bancul de lucru a fost să pregătească renumitele aperitive canapé. Termenul a ridicat multe sprâncene în rândul bucătarilor, iar libertatea de a folosi orice ingredient din coşurile primite i-a încurcat pe mulţi dintre aceştia.

Canapelele, aceste gustări prezente la orice eveniment, sunt antreuri ce au în general la bază un foitaj şi un topping.  Simţul estetic, inventivitatea, capacitatea de a face combinaţii de gusturi şi mai ales rapiditatea la bancul de lucru, au fost toate parte din prima provocare a Bootcampului. Concurenţii au avut la dispoziţie 60 de minute, iar juniorii s-au întrecut şi ei cu cei a căror experienţă în domeniul culinar este mai mare decât vârsta lor. Şi cei trei chefi au avut emoţii, pentru că după degustarea aferentă primei probe, în care 120 de bucătari s-au întrecut în cele mai savuroase şi aspectuoase antreuri, doar 60 vor merge mai departe, iar 18 se vor califica în echipele finale. Tocmai de aceea, Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au privit îndeaproape tehnica şi modul de lucru al fiecăruia, pregătiţi să jurizeze dur şi să-I trimită în proba următoare doar pe cei mai talentaţi: “Trebuie să fim foarte atenţi, să îi controlăm pe toţi, să observăm cum gătesc. Chiar sunt curioşi dacă înţeleg conceptul şi cum o vor transpune în farfurii. Este, poate, cel mai important moment din emisiune.“, au mărturisit cei trei.

Cine va trece mai departe către următoarele provocări din Bootcamp, care este numele celor 18 bucătari ce se vor califica în cele trei echipe ale chefilor şi în ce culori vor străluci şorţurile din sezonul de poveste Chefi la cuţite, telespectatorii pot vedea diseară, de la 20:00, la Antena 1.