Prima stație de alimentare pentru automobilele electrice din Capitală va fi în zona Unirii

De: Marian Andrei / 24.04.2013, 09:55
Prima stație de alimentare pentru automobilele electrice din Capitală va fi în zona Unirii
Capitala ar putea avea prima stație de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde ar urma să fie amenjate 24 de locuri de parcare pentru șase module de stații de alimentare a mașinilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus, vineri, aprobării consilierilor generali.

Municipalitatea dorește amenajarea stației de alimentare a automobilelor electrice în cadrul unui proiect pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

„Având în vedere că printre marii producatori auto prezenți în România sunt și pionierii automobilului electric, se evidențiază, astfel, oportunitatea încurajării dezvoltării și susținerii automobilelor electrice„, se arată în document.

Proiectul – pilot va fi pus în aplicare în baza unui protocol de lucru, încheiat între deținătorul de stații de alimentare, pe de o parte, și Administrația Străzilor și Direcția Generală de Infrastructură și Servicii Publice, pe de altă parte, se mai arată în proiect.

Propunerea de amplasare a stației pilot de alimentare a automobilelor electrice este pe Bulevardul Unirii, vizavi de strada Anton Pann.