Prima țără europeană care recunoaște oficial existența celui de-al al treilea gen

De: Gabriela Voicu / 26.08.2013, 14:00
Prima țără europeană care recunoaște oficial existența celui de-al al treilea gen
De la 1 noiembrie, bebelușii născuți în Germania, fără caracteristici care să le dovedească genul, vor putea fi înregistrați oficial.

Germania va deveni anul acesta prima țară europeană care va permite legal înscrierea termenului „sex nedeterminat” pe certificatul de naștere al bebelușilor. Noua lege a fost aprobată în mai, dar va intra în vigoare de la 1 noiembrie.

Bebelușii intersexuali, adică aceia care prezintă o ambiguitate sexuală provenind dintr-o anomalie apăruta în procesul de determinare a gonadelor (ovare și testicule) sau în diferentierea organelor genitale, vor putea fi declarați „nedeterminați” la naștere.

Dacă transsexualii sunt deja recunoscuți legal în Germania, de data aceasta este vorba de un prim pas către recunoașterea statutului hermafrodiților.

Recunoașterea celui de-al treilea gen de Berlin a avut la bază o recomandare a Curții Constituționale care consideră că genul resimțit și trăit reprezintă un drept uman de bază.

Persoanele care vor fi înregistrate cu sex „nedeterminat” vor putea totuși să își modifice identitatea sexuală pe certificatul de naștere dacă vor dori în timpul vieții să își schimbe sexul.