Prima versiune beta a Office 12

Apropo.ro / 18.11.2005, 13:57
Prima versiune beta a Office 12
Microsoft a lansat in aceasta saptamana prima versiune de testare a Office 12, urmatoarea versiune a omniprezentei sale suite desktop. Compania ofera versiunea Beta 1 pentru aproximativ 10.000 de testeri pre-aprobati, intentionand sa lanseze in primavara o versiune test mai cuprinzatoare.

Microsoft a lansat in aceasta saptamana prima versiune de testare a Office 12, urmatoarea versiune a omniprezentei sale suite desktop.

Compania ofera versiunea Beta 1 pentru aproximativ 10.000 de testeri pre-aprobati, intentionand sa lanseze in primavara o versiune test mai cuprinzatoare. Versiunea finala a Office 12 este programata pentru a doua jumatate a anului viitor, cam in aceasi perioada in care va fi lansat si upgrade-ul Vista la sistemul de operare Windows.

„Urmatoarea versiune a Office este cea mai importanta lansare din ultimii 10 ani”, a declarat Chris Capossela, un vice presedinte al Microsoft. „Dupa multi ani de cercetare si dezvoltare, suntem nerabdatori sa testam software-ul si sa solicitam un feedback tehnic din partea clientilor si partenerilor selectati”.

Microsoft a anuntat ca va lansa o versiune test in aceasta luna si a trimis instiintari testarilor acceptati in program. Beta 1 ofera noi versiuni ale aplicatiilor standard Word, Excel, PowerPoint si Outlook. Pe langa acestea, Beta 1 aduce si update-uri pentru cativa membri mai putin cunoscuti ai suitei Office, precum baza de date Access, programul OneNote, software-ul layout Publisher si suita colaborativa Groove Virtual Office.

Upgrade-ul Office este important pentru Microsoft, care obtine cea mai mare parte din profit din vanzarile combinate de Office si Windows, chiar daca s-a diversificat pe multe alte produse business si pentru consumatori.

Pana acum cand a venit vorba de Office 12, Microsoft a prezentat o versiune revizuita a interfetei utilizator si a vorbit despre alte arii largi de imbunatatire. Dar compania nu a lansat un set complet de noi caracteristici si nu a specificat care va fi pretul pentru noul software.

La intalnirea de analiza financiara din iulie, CEO Steve Ballmer a spus ca va exista o versiune „premium” a Office. De asemenea, s-a spus ca vor exista cateva noi capacitati server pentru Office, dar nu a oferit detalii complete.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.