Primaria Capitalei aduna brazii de Craciun si ii face ingrasamant

De: Tanase Dragos - Marian / 06.01.2012, 17:20
Primaria Capitalei aduna brazii de Craciun si ii face ingrasamant
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), va demara in data de 6 ianuarie o campanie de strangere a brazilor taiati si de plantare a brazilor din ghivece proveniti in urma sarbatorilor de iarna.

Campania vizeaza doua actiuni:

– prima se va axa pe strangerea si colectarea brazilor taiati, de pe raza Sectoarelor 1 si 5, urmand a fi dusi la Statia de Prelucrare si Tocare aMaterialelor Vegetale, administrata de ALPAB. Materialul vegetal obtinut in urma prelucrarii si tocarii acestor brazi va fi utilizat ca ingrasamant natural. Tocmai de aceea, aceasta aceasta actiune, care se va desfasura in perioada 06.01.2012. -13.01.2011, a fost denumita… „Reda naturii ce-i al naturii!”.

– a doua, este un indemn adresat bucurestenilor care au achizitionat de Craciun, brazi in ghivece. ALPAB ii invita pe oamenii care vor sa salveze acesti brazi, sa ii aduca la sediile administrative ale parcurilor Herastrau Vechi, Floreasca, Izvor, Cismigiu, Tineretului si Circului, in perioada 06.01.2012 – 15.01.2012, pentru a fi replantati. Prin cea de a doua actiune, „Brazii prind viata si dupa Craciun” ne dorim sa tragem un semnal asupra rolului pe care fiecare dintre noi il joaca in protejarea naturii si a mediului inconjurator.

Brazii de Craciun din casele noastre vor ajunge inapoi in natura, dar ca ingrasamant

Brazii de Craciun din casele noastre vor ajunge inapoi in natura, dar ca ingrasamant

ALPAB a mai initiat actiuni de acest gen, una dintre ele desfasurandu-se la inceputul anului trecut. Continuam traditia, incercand sa oferim o a doua sansa brazilor care ne-au oferit clipe magice de sarbatori, motivandu-i astfel pe bucuresteni sa ni se alature acestui demers menit sa-i convinga sa pretuiasca natura”, a declarat directorul general al ALPAB, Radu Popa.