Primăria Capitalei continuă campania de igienizare din Sectorul 5

De: Dragos Tanase / 10.04.2015, 08:00
Primăria Capitalei continuă campania de igienizare din Sectorul 5
Primăria Municipiului București continuă acțiunea de salubrizare și igienizare a zonelor insalubre din Sectorul 5, acolo unde în mod frecvent sunt depozitate deșeuri necontrolate.

Ieri, de la ora 8.00, s-a acționat în zona blocurilor din Stradă Zabrautiului, precum și în zona blocurilor situate pe Strada Amurgului -intersectie cu Strada Pucheni. Cantitatea de deșeuri estimată, evacuată din această zonă, a fost de 120 – 150 tone.

Operatorul responsabil cu salubritatea în acest sector, S.C. Romprest Service S.A., a desfășurat acțiuni de strângere, colectare și evacuare a deșeurilor necontrolate. Ulterior, acestea au fost transportate și depozitate la rampa ecologică.

De asemenea, străzile au fost măturate manual și mecanizat, iar carosabilul și trotuarele au fost spălate, inclusiv aleile dintre blocuri. La acțiune au participat 25 de operatori manuali, 4 autobasculante, 2 încărcătoare frontale, un abrolkipper, o autocisternă și o automăturătoare.

După finalizarea operațiunilor de salubrizare, în data de 10 aprilie, începând cu ora 8.30, se va efectua igienizarea zonei de către SC 3D România SĂ‚, intervenindu-se cu două brigăzi (cu câte opt operatori ).

Vor fi efectuate  tratamente de deratizare și se vor utiliza următoarele produse raticide :

  *
Rubis pasta  – 40 Kg
  *
Rubis grain  – 45 Kg
  *
Rubis bloc –  20 Kg

Pentru bună desfășurare a acțiunii, Municipalitatea va fi sprijinită de Poliția Locală a Municipiului București cu 2 echipaje.