Primăria Capitalei, precizări privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric

De: Dragos Tanase / 23.04.2015, 16:00
Primăria Capitalei, precizări privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric
Referitor la informațiile apărute în presă privind eventuale modificări efectuate la Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere amplasate în Centrul Istoric, Primăria Municipiului București face următoarele precizări...

Organizarea și funcționarea teraselor sezoniere amplasate în Centrul Istoric al Municipiului București au fost reglementate prin Dispoziția Primarului General nr. 194/04.03.2013.

Menționăm că acest regulament nu a fost modificat în sensul includerii unor noi reglementări, ci doar a fost extinsă zona de aplicare a regulamentului pe întregul teritoriu de competenta de acordare a autorizațiilor de construire și de avizare atribuit Primăriei Generale prin prevederile legii 50/1991 (inclusiv celelalte zone construite protejate).

Normele stabilesc reguli clare privind suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranță cetățenilor, precum și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranță imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Rolul acestor reglementări nu este acela de a descuraja agenții economici să desfășoare acest tip de activități, ci de a crea un cadru legal de funcționare care să ofere confort și siguranță cetățenilor.

Respectarea prevederilor Dispoziției Primarului General nr. 194/04.03.2013 reprezintă condiție necesară eliberării autorizației de funcționare și pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru agenții economici.