Primaria Capitalei preia parcarile exploatate de Dalli

De: Marian Andrei / 13.07.2009, 10:40
Primaria Capitalei preia parcarile exploatate de Dalli
Primaria Capitalei a anuntat ca va incepe de azi sa preia parcarile exploatate de Dalli Exim.

Primaria Capitalei a anuntat ca de azi va prelua cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim, dupa ce firma a fost notificata in urma cu o luna despre incetarea contractului din 1995.

"Noi am instiintat societatea Dalli Exim SA ca este necesar sa predea Primariei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate pana acum deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea si am trimis notificarile. Incepand de saptamana viitoare, Primaria, prin structura sa nou creata, va prelua gradual aceste parcari, pentru ca dorim sa facem ceea ce am promis: sa recuperam domeniul public, in folosul bucurestenilor", se arata intr-un comunicat al Primariei emis duminica.

In urma cu o luna, la bilantul de un an de la preluarea mandatului, Sorin Oprescu spunea ca pana in 11 iulie toate cele peste 3.300 de locuri de parcare exploatate de Dalli vor intra in administrarea municipalitatii, precizand ca pentru acest lucru nu este nevoie de un proces, contractul fiiind expirat, iar actul de prelungire nul.

"Precizez ca pentru ca Primaria sa reia in exploatare locurile de parcare din Bucuresti nu este nevoie de niciun proces. Contractul Primariei Generale cu societatea Dalli a expirat din 2005, iar actul aditional de prelungire este lovit de nulitate absoluta, intrucat a fost realizat cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, la data semnarii actului", afirma Oprescu.

Citeste mai mult despre hotararea primariei Capitalei in legatura cu parcarile exploatate de Dalli, la Mediafax.