Primaria Capitalei s-a „prins” ca ridicarea masinilor e rentabila

De: Marian Andrei / 26.08.2009, 10:26
Primaria Capitalei s-a
Primaria Capitalei a elaborat un proiect de hotarare care prevede ridicarea masinilor stationate neregulamentar

Un proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prevede ca Administratia Strazilor sa ridice masinile parcate neregulamentar. In proiect se arata ca "activitatea de ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar, efectuata de catre autoritatile administratiei publice locale ale sectoarelor 1, 2, 3 si 6, este insuficienta".

Spre deosebire de primariile sectoarelor 1, 2, 3 si 6 care nu au niciun beneficiu material din aceasta activitate care a fost atribuita unor firme particulare, Primaria Capitalei promite ca banii colectati vor fi folositi pentru repararea infrastrucurii.

Tariful pentru ridicarea unui autovehicul sau a unei remorci este de 200 de lei, transportul acestora fiind tot 200 de lei, in timp ce depozitarea pentru 24 de ore costa 300 de lei. Aceste tarife sunt calculate pe intervale de 24 de ore nefractionat, conform proiectului.

Reprezentantul uneia din firmele care ridica deja masini a declarat ca societatea sa are un contract incheiat cu primaria de sector pe o durata de 5 ani, ca urmare a castigarii unei licitatii. “Daca acest contract nu va ramane in picioare, suntem dispusi sa dam in judecata Primaria.

Citeste mai mult despre intentia Primariei Capitalei de a ridica masinile parcate neregulamentar, la Mediafax.

Â