Primăria Capitalei taie 10% din Parcul Izvor

Apropo.ro / 08.01.2014, 11:30
Primăria Capitalei taie 10% din Parcul Izvor
În vederea construirii tronsonului II din Bulevardul Uranus este necesară "tăierea" a 10% din Parcul Izvor din București.

Primăria Capitalei pregătește al doilea tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus. Conform Planului Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere publică, 10% din Parcul Izvor va dispărea, iar 196 de arbori de pe segmentul cuprins între strada Vasile Pârvan și Piața George Coșbuc vor fi defrișați. În schimb, Primăria Capitalei va construi un tunel de aproape un kilometru ce va subtraversa Dealul Arsenalului.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Tronsonul II va fi cuprins între strada Vasile Pârvan și Piața George Coșbuc și prevede construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului. Tunelul va avea o lungime de 800 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri. Intrarea în subteran se va face de pe strada B.P Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului și se va ieși pe strada Uranus.

parcul izvor

Se pierd 5.500 metri pătrați din Parcul Izvor, dar nu e foarte mult având în vedere că parcul are 60.000 metri pătrați. În plus, o mare parte din cei 5.500 mp figurează în Planul Urbanistic General ca spațiu construibil, chiar dacă este spațiu verde și face parte din parc. Vor fi defrișați și arbori, însă conform legii se vor planta în compensare alți copaci„, a declarat pentru B365.ro, arhitectul-șef al Capitalei Gheorghe Pătrașcu.

Lucrarea tronsonului I nu a fost încă inaugurată pentru că se mai lucrează la marcajele rutiere și la infrastructura necesară pentru circulația RATB. „Este aproape gata. Se mai lucrează acum la rețeaua de contact pentru tramvaie și troleibuze și la semaforizare. Până la sfârșitul lunii va fi gata„, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.