Primaria Sibiu organizeaza licitație pt. reabilitarea infrastructurii

Apropo.ro / 20.10.2005, 17:01
Primaria Sibiu organizeaza licitație pt. reabilitarea infrastructurii
Primaria Sibiu va utiliza o parte dintr-un împrumut de 15 milioane de euro acordat de Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru reabilitarea infrastructurii orașului, proiectele fiind acordate prin licitație, se arata într-un comunicat

Primaria Sibiu va utiliza o parte dintr-un împrumut de 15 milioane de euro acordat de Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru reabilitarea infrastructurii orașului, proiectele fiind acordate prin licitație, se arata într-un comunicat al instituției.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 9 decembrie.

Companiile trebuie sa se angajeze la realizarea proiectelor și a lucrarilor pentru reabilitarea Pieței Garii și a strazilor conexe, a unor tronsoane ale șoselei principale a orașului și refacerea unor altor drumuri selectate de Primarie.

Toate ofertele trebuie sa fie însoțite de o garanție de 150.000 euro, sau echivalentul într-o moneda convertibila.

Lucrarile trebuie finalizate pâna în 2006, iar licitația este deschisa tuturor firmelor interesate, indiferent de țara de origine.

Companiile ce doresc sa preia proiectul trebuie sa fi avut în ultimii cinci ani o cifra de afaceri anuala de peste 25 milioane de euro, iar în cazul în care oferta vine din partea unui consorțiu, limita impusa liderului grupului este de 15 milioane de euro.

Firmele interesate trebuie sa fie deja prezente în regiune, cu cel puțin trei proiecte silimare în ultimii cinci ani, valoarea a doua dintre ele sa fie de cel puțin cinci milioane de euro, iar a celui de-al treilea sa fie de minim 10 milioane de euro.

De asemenea, grupurile interesate trebuie sa dispuna de echipamentele necesare, de personal calificat și sa poata respecta producția zilnica impusa de autoritați.

Modernizarea infrastructurii de transport are în vedere pregatirea orașului pentru nominalizarea la statutul de capitala culturala europeana, care va fi împarțit, în 2007, de Sibiu și Luxemburg.

Creditul a fost aprobat de BERD la sfârșitul lunii iunie, iar primaria va începe rambursarea banilor în 18 decembrie 2008. Împrumutul este acordat pentru o perioada de 12 ani, cu o termen de grație de trei ani și o dobânda anuala de 4,5%.

Mediafax