Primaria Voluntari: Avem teren pentru 100.000 de locuinte

Apropo.ro / 30.01.2008, 11:28
Primaria Voluntari: Avem teren pentru 100.000 de locuinte
Primaria orasului Voluntari a anuntat ca in oras, intre zona Voluntari si Pipera, este disponibil un teren de circa 1.250 de hectare .

Primaria orasului Voluntari a anuntat ca in oras, intre zona Voluntari si Pipera, este disponibil un teren de circa 1.250 de hectare pe care s-ar putea dezvolta circa 100.000 de locuinte

"In regiunea centrala a orasului Voluntari este o suprafata de 1.250 de hectare pe care se pot construi, dupa cum mi-au spus unii specialisti, pana la 100.000 de unitati locative. Aici se va construi noul oras", a declarat Florentin Costel Pandele, primarul orasului Voluntari.

Voluntariul este impartit in acest moment in doua extreme, viitorul centru de dezvoltare urmand sa fie pozitionat intre cele doua. In partea de est este situat orasul "vechi", unde circa 75% din populatie beneficiaza de canalizare, si zona Pipera, in vest, unde infrastructura este aproape inexistenta.

Edilul a admis ca ritmul dezvoltarilor imobiliare a depasit capacitatea administratiei de a asigura infrastructura de baza, respectiv drumuri sau canalizare.

Pentru ca nu are bani sa dezvolte infrastructura, Pandele cere ajutorul investitorilor pentru a pune la dispozitie terenurile necesare. El a spus ca unii investitori au acceptat, prezenta infrastructurii urmand sa ridice valoarea terenurilor, acoperind astfel pierderile cauzate de cedarea de teren catre Primarie.