Primarul din „Fucking” vrea să schimbe numele satului

De: Gabriela Voicu / 19.04.2012, 14:40
Primarul din
Numele "trivial" al unui sat austriac l-a facut celebru în toata lumea, dar nu în sens pozitiv. Află mai multe!

Primarul din Fucking vrea să schimbe numele satului austriac „Fucking”, din cauza glumelor neplăcute ale celor care sună aleatoriu familii doar pentru a râde de denumire, apoi inchid telefonul.

Nu o dată panourile cu numele satului au fost furate, iar lângă cele care au rămas pot fi văzute uneori cupluri care mimează acte sexuale.

Mai mult, câțiva militari americani din Germania au trecut granița în Austria, special pentru a ajunge în Fucking și a se fotografia lângă un panou cu numele satului.

Fort Dick, numele unei zone din California

Sătul de batjocură, primarul Franz Meindl a decis să înlocuiască termenul Fucking, care în engleză înseamnă „a face sex” (versiunea colocvială), cu denumirea din secolul 16 a satului, „Fugging”.

De altfel, având în vedere sensului englezesc al cuvântului, declarația primarului vizavi de această schimbare sună ca o înjurătură: „I wanted the name to stay but it’s got too much now. The only problem is we need all of the F***ing residents to agree”.

Chiar dacă voturile vor decide în favoarea vechiului nume, alte zone austriece precum Oberfucking și Windpassing vor continua să amuze cârcotașii.

Apropo de cuvintele străine care pot avea semnificații nedorite îin alte limbi, aveți grijă cum vă botezați copiii!