Primarul Oprescu promite aproape 100 km de piste noi pentru biciclete!

De: Dragos Tanase / 29.04.2014, 10:00
Primarul Oprescu promite aproape 100 km de piste noi pentru biciclete!
97,7 de kilometri, nici mai mult, nici mai puțin, de piste noi pentru biciclete ar putea fi amenajate în Capitală pe 60 de străzi, alături de 78 de parcări pentru biciclete și 18 centre de închiriere. Valoarea investiției este estimată la suma de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuție a proiectului, 18 luni.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) se află proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei.

Primăria Municipiului București și-a propus a realiza o rețea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul București, care să asigure condiții de circulație fluente și sigure pentru bicicliști, estimându-se că prin realizarea acesteia, va crește numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto.

În acest sens, vor fi reconfigurate mai multe artere de circulație, pentru realizarea noilor piste fiind amenajate spații de parcare și de depozitare a bicicletelor, dar și puncte intermodale care să asigure accesul către stațiile de transport public atât a pietonilor cât și a bicicliștilor.

Mai multe detalii, pe mediafax.ro