Primavara asta e albastra!

Apropo.ro / 27.02.2006, 11:33
Primavara asta e albastra!
Viața e cam albastra... Așa au stabilit creatorii de moda pentru acest sezon. Cum însa de la ținutele de podium pana la hainele pe care le purtam pe strada e cale lunga, am cerut sfatul Loredanei, nu degeaba este numita trendsetter, iar creatorii de moda o dau de exemplu

Viața e cam albastra… Așa au stabilit creatorii de moda pentru acest sezon. Cum însa de la ținutele de podium pana la hainele pe care le purtam pe strada e cale lunga, am cerut sfatul Loredanei, nu degeaba este numita trendsetter, iar creatorii de moda o dau de exemplu pozitiv.

„Sincer, nu prea am avut timp sa merg prin magazine. Dar dupa parerea mea sezonul asta se poarta absolut orice, nu mai exista reguli stricte. Cred ca se poarta o combinație de clasic cu funky, dar importanta este feminitatea”, ne-a povestit Loredana.

La capitolul piese de rezistența, care n-ar trebui sa lipseasca din garderoba nici unei femei, Loredana așeaza pe primul loc treningul. „Nu ma refer la trening ca îmbracaminte de birou, aia e altceva. Însa treningul e cea mai comoda ținuta și e foarte cool. E întotdeauna un look fresh, e ca și cand ai arata ca nu-ți pasa ce porți. Anul asta e totul mult mai natural. Moda a devenit organica. Un alt must-have este și jeansul. Pe langa asta, combinațiile între haine sunt chic-ul acestui sezon”, a precizat Loredana. Și, daca vedeta nu a avut timp sa dea iama în magazinele de haine, nu le-a ocolit pe cele de electronice: „în ultima vreme mi-am luat foarte multe electronice, îmi plac gadget-urile mult, chestii foarte sofisticate. Am cheltuit mult, dar am și primit.”

Din pacate, Loredana spune ca „nu prea suntem racordați la ce se poarta afara. Și ma refer aici la moda strazii, pentru ca acolo se observa cel mai bine. Dar exista foarte multe femei care vor sa se îmbrace bine, și asta se vede, din ce în ce mai mult, de la an la an. Mi se pare ca femeile din Romania investesc în haine mult mai mult decat și-ar putea permite și uneori exagereaza, cand se îmbraca cu prea multe haine de același gen. Nu trebuie sa te îmbraci din cap pana-n picioare cu haine de firma. Poți sa combini un tricou alb, foarte ieftin, cu o geanta scumpa și niște jeanși. E important sa nu fie nimic ostentativ”.

O alta problema ar fi ca, în București oferta este înca mica. De multe ori, celor care furnizeaza hainele pentru magazinele de aici le este teama sa aduca produse diferite și din cauza asta merg pe clișee. Sunt foarte puține firme, foarte puține branduri originale, în schimb foarte multe branduri care sunt de fapt copii ale originalelor, haine aduse din Turcia. Acum sa nu fim pesimiști, pentru ca diferențe uriașe exista și între Europa și America.

Loredana a marturisit ca prefera sa mearga în America „pentru ca este varietatea foarte mare. Poți sa alegi între preț și calitate. În Europa exista casele de moda mari, cum ar fi Chanel, care au prețuri prohibitive și doar daca ai noroc chior gasești ceva la un preț rezonabil. Din cauza asta exista o foarte mare diferența între hainele de firma și cele de pe strada. Pe cand în America te poți îmbraca foarte bine cu bani puțini. În Europa, cu aceeași bani poți cumpara cel mult doua produse. În America moda se schimba foarte repede. Vitrinele magazinelor se schimba odata la doua saptamani. Viteza de cumparare și de consum este foarte mare. E cu totul alta mentalitate.”

Afla totul despre ultimul racnet în moda primavara aceasta numai din

Tags: