Primele centre Cicloteque din București se deschid pe 6 aprilie

Apropo.ro / 05.04.2012, 15:20
Primele centre Cicloteque din București se deschid pe 6 aprilie
Sezonul ciclist 2012 ia startul, începând din 6 aprilie, în parcurile Tineretului, Titan și Herăstrău.

Rețeaua Cicloteque deschide, din 6 aprilie, primele trei centre pentru bicicliști: în parcurile Tineretului, Titan și Herăstrău.

100 de biciclete și echipamentul de protecție necesar sunt puse la dispoziția amatorilor de mers pe bicicletă din București, în fiecare zi a săptămânii, între 12.00 și 20.00.

Cicloteque

Cicloteque este un serviciu de bike-sharing pus la dispoziția bucureștenilor de Asociația MaiMultVerde. Începând cu 2012, serviciul se autosusține din închirierea bicicletelor din centrele din București.

Din a doua jumătate a lunii aprilie vor fi deschise treptat și centrele din Parcul Drumul Taberei, de la Facultatea de Drept și stația din zona Piața Romane, de la Centrul Public al Fundației Soros.

Închirierea bicicletelor se poate face în centre și online pe site-ul www.cicloteque.ro. Prețurile sunt de 10 lei pe oră pentru închiriere test, sau 2 lei pe oră pe baza unui abonament.

Împreună cu bicicleta, utilizatorul primește și echipamentul de protecție necesar (antifurt, cască de protecție, genunchiere, mănuși). Pentru studenți, șomeri și pensionari, tarifele sunt reduse la jumătate. După închiriere bicicletele pot fi returnate în oricare dintre centrele Cicloteque deschise.