Primele telefoane Nokia 1200 asamblate la Jucu

Apropo.ro / 12.02.2008, 15:25
Juha Putkinanta, unul dintre vicepresedintii Nokia, a inaugurat ieri, la Jucu, prima linie tehnologica pentru asamblarea telefoanelor mobile

Juha Putkinanta (foto), unul dintre vicepresedintii Nokia, a inaugurat ieri, la Jucu (Cluj), prima linie tehnologica pentru asamblarea telefoanelor mobile.

Proba ca primul telefon functioneaza a facut-o sunandu-l pe ambasadorul Finlandei in Romania, Tapio Saarela, care, desi se afla in vacanta, i-a raspuns. Telefoanele cu numarul 2 si 3 au fost daruite presedintelui CJ Cluj, Marius Nicoara, si primarului de Cluj-Napoca, Emil Boc, care, desi n-are nici o legatura cu fabrica, a fost prezentat de John Guerry, directorul Nokia Romania, drept reprezentant al cetatenilor care vor lucra la Jucu.

Intr-o intalnire cu presa, oficialii Nokia au refuzat sa dezvaluie salariile romanilor, subliniind insa de cateva ori ca ei vor avea o masa calda si bonuri de masa. Se pare insa ca un muncitor la banda de productie castiga 800 de lei – informatie culeasa de la taranii din Jucu, veniti, ieri, la poarta intreprinderii, ca s-o viziteze.

„Ne-a anuntat preotul la slujba ca se deschide si vrem s-o vedem, dar nu ne lasa”, ne-a spus o femeie care venise cu nepoata de trei ani. Nu am reusit sa obtinem nici cate telefoane model 1200 vor fi produse aici zilnic. Dar ne-a venit in ajutor primarul, care a „auzit” ca vor fi 20 de tiruri.

Cititi tot articolul in Gandul!