Primii copii modificați genetic, creați în SUA

De: Gabriela Voicu / 29.06.2012, 16:40
Primii copii modificați genetic, creați în SUA
Primii copii modificați genetic au fost creați într-un laborator american, genele provenind de la două femei și un bărbat.

Primii copii modificați genetic au fost creați într-un laborator din Statele Unite, iar informația a provocat deja un scandal pe teme etice la nivel mondial, potrivit Daily Mail.

În cadrul unor experimente, 30 de copii au fost născuți de femei care nu puteau să conceapă, iar doi dintre ei au fost testați și cercetătorii au descoperit gene care provin de la trei părinți diferiți, două femei și un bărbat.

Copiii vor putea transmite, la rândul lor, genele modificate, urmașilor lor.

Programul experimental are loc la Institutul de Medicină Reproductivă din New Jersey.

Clonare umană

Oamenii de știință se tem că această tehnică ar putea fi utilizată pentru a crea o nouă rasă de oameni, cu trăsături și caracteristici fizice și psihice aleatorii.

Profesorul Jacques Cohen mărturisește că acesta este „primul experiment de modificare genetică umană care a dat naștere unor copii sănătoși și normali”.

Jacques Cohen este recunoscut pentru metodele controversate de exploatare a tehnologiei reproducerii asistate. El a dezvoltat o tehnică prin care și bărbații infertili pot avea proprii copii, până acum tratamentul fiind posibil doar în cazul femeilor infertile.

Anul trecut, omul de știință anunțase că această tehnică îi va permite să cloneze copii, ceea ce a șocat lumea medicală, și iată că acest lucru se intâmplă deja.