Primii romani care au ajuns la Polul Sud, pe schiuri, au revenit acasa (Poze)

Apropo.ro / 23.12.2011, 16:00
Milionarul Romeo Dunca si alpinistul Coco Galescu au revenit in tara, dupa o expeditie la Polul Sud pe schiuri.

Milionarul Romeo Dunca si alpinistul Coco Galescu sunt primii romani care au ajuns la Polul Sud, pe schiuri. Ei au strabatut in 11 zile aproape 500 de kilometri, de la Paralela 88 pana in cel mai sudic punct al Terrei.

Dunca si Galescu

Dupa aceasta experienta inedita, cei doi sunt bucurosi ca s-au intors acasa sanatosi. „Acum stim sa apreciem ce este vointa, curajul, rabdarea. Am inteles ce a insemnat ca Amundsen sa inainteze pe zapada, 1.200 de kilometri, timp de 53 de zile, de la limita oceanului, pana la Polul Sud. Sa faci foamea si frigul. Iar conditiile de acum 100 de ani erau incomparabile cu cele ale noastre”, a declarat Coco Galescu.

Romeo Dunca

Cei doi au plecat de la Timisoara, pe 29 noiembrie, iar calatoria pe schiuri in Antarctica a inceput pe 3 decembrie. Cei doi au ajuns la Polul Sud pe 13 decembrie, insa au ramas blocati acolo din cauza vremii nefavorabile. Au schimbat sase avioane in 48 de ore, pentru a ajunge inapoi acasa.

Coco Galescu

Coco Galescu, fericit ca a ajuns acasa

Romania are nevoie de un pic de energie, de un pic de curaj si vointa. Am mai reparat din imaginea dezastruoasa pe care o avem in ochii celorlalti. Norvegienii din expeditie nu au avut o parere buna despre Romania si nu au ascuns acest lucru. Sunt foarte multe lucruri rele pe care le fac conationalii nostri. A fost un soc pentru ei sa ne intalneasca pe noi si sa vada ca mai exista si altfel de romani, curajosi, onesti, corecti”, a mai spus Romeo Dunca.