Primul amical pe gazon artificial

Apropo.ro / 30.01.2002, 09:03
Primul amical pe gazon artificial
Otelul va juca miercurea viitoare un meci de pregatire cu Farul pe terenul sintetic al stadionul Siderurgistul din Galati, care are dimensiuni normale Otelul a renuntat la turneul de pregatire din strainatate în primul rînd din ratiuni financiare, drept pentru care conducerea clubului a decis

Otelul va juca miercurea viitoare un meci de pregatire cu Farul pe terenul sintetic al stadionul Siderurgistul din Galati, care are dimensiuni normale

Otelul a renuntat la turneul de pregatire din strainatate în primul rînd din ratiuni financiare, drept pentru care conducerea clubului a decis ca echipa lui Victor Rosca sa se pregateasca la Galati, oferindu-i în schimb un bogat calendar de meciuri amicale.

Primul dintre acestea va avea loc, în premiera pentru România, pe terenul sintetic al stadionului Siderurgistul din Galati, care are dimensiuni normale, fiind singurul de acest gen din România! Arena este proprietatea Federatiei Sindicale a Siderurgistilor de la combinatul ISPAT-Sidex si este unica din tara cu o astfel de suprafata. Construit în urma cu un an, stadionul Siderurgistul, care are în momentul de fata o capacitate de 5.000 de locuri pe scaune, a fost folosit de divizionara D Vointa Sivita. Destinul a facut ca primul gol pe acest teren sa poarte semnatura lui Mihai Stoica, directorul general adjunct al Otelului.

„Meme” este jucatorul acestei formatii, unde îi are printre coechipieri pe Ion Gigi, antrenorul secund al galatenilor, si pe Vali Stefan, director executiv al clubului. De altfel, oficialii clubului vor solicita Federatiei omologarea stadionului, pentru ca juniorii si echipa de tineret a Otelului sa poata juca pe aceasta arena unicat, dotata cu „FLA-52 – Profesional”, gazon sintetic recomandat de FIFA. Construirea acestei baze sportive a costat, sustin surse autorizate, în jurul a 800.000 de dolari.

300.000 de dolari pentru „sinteticul” de la Saftica

Conducerea echipei din Stefan cel Mare a amenajat la cantonamentul de la Saftica un teren sintetic cu 80 de metri lungime si 50 de metri latime. Arena artificiala este luminata de o instalatie de nocturna moderna, întreaga afacere costîndu-i pe sefii gruparii bucurestene aproximativ 300.000 de dolari. De amenajarea terenului s-a ocupat firma italiana Mondo, iarba sintetica fiind adusa din Peninsula. Acolo se antreneaza acum formatiile de la grupele de juniori ale lui Dinamo si cea de tineret, însa si echipa mare se pregateste pe terenul sintetic în timpul cantonamentelor.

Sursa:www.prosport.ro