Primul centru medical al FIFA, la Zurich

Apropo.ro / 05.05.2005, 12:12
Primul centru medical al FIFA, la Zurich
FIFA a inaugurat, marți, la Zurich, primul sau centru medical, alte asemenea centre urmînd sa fie deschise la Los Angeles, Buenos Aires, Auckland, Cairo, în China sau în Japonia, informeaza AFP. Președintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca centrul de la Zurich,


FIFA a inaugurat, marți, la Zurich, primul sau centru medical, alte asemenea centre urmînd sa fie deschise la Los Angeles, Buenos Aires, Auckland, Cairo, în China sau în Japonia, informeaza AFP.

Președintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca centrul de la Zurich, amplasat într-o celebra clinica privata de ortopedie, este în special pentru fotbaliștii care sufera diverse accidentari, dar și „pentru marea familie a fotbalului”.

De asemenea, centrul medical va susține lupta împotriva dopajului. În 2004, FIFA a efectuat aproximativ 22.500 de teste antidoping cu ajutorul a 200 de medici.

„Fiecare control costa 1.000 de dolari (778 de euro), iar noi am cheltuit peste 22 de milioane de dolari”, a declarat Blatter.

Dintre cele 22.500 de teste antidoping, 92 au avut rezultate pozitive, dintre care 39 la canabis, 29 la cocaina și 16 la steroizi anabolizanți.

Mediafax