Primul disc înregistrat de Elvis Presley va fi scos la licitaţie în ianuarie 2015

De: Cătălina Matei / 14.11.2014, 11:03
Primul disc înregistrat de Elvis Presley va fi scos la licitaţie în ianuarie 2015
Primul disc înregistrat de Elvis Presley, în iunie 1953, când viitorul rege al rock'n'roll-ului voia să ştie cum sună vocea sa înregistrată, va fi scos la licitaţie, alături de alte 67 de obiecte foarte rare, în cadrul unui eveniment organizat la fosta reşedinţă a artistului, Graceland, în Memphis.
În iunie 1953, Elvis Presley, pe atunci în vârstă de doar 18 ani, a mers la compania Memphis Recording Service pentru a înregistra două cântece, „My Happiness” şi” That’s When Your Heartaches Begin”, pe disc, pentru a afla cum sună vocea sa înregistrată. Presley a plătit patru dolari pentru sesiunea de înregistrare şi a primit un disc, cu câte un cântec imprimat pe fiecare faţă, potrivit bbc.com.
 
Anul următor, Presley a revenit pentru a înregistra alături de casa de discuri Sun Records, devenind apoi „regele rock’n’roll-ului”.
 
Discul înregistrat în iunie 1953 va fi scos la licitaţie alături de alte 67 de obiecte rare, în ianuarie 2015, într-un eveniment organizat la reşedinţa lui Presley, Graceland, în Memphis, Statele Unite. Acest disc este descris ca fiind „parte din Sfântul Graal al artefactelor din istoria rock’n’roll-ului”.
 
 
Foto: Mediafax Foto
 
 
Potrivit unor relatări din presa americană, Presley ar fi făcut înregistrarea, parţial, şi pentru a oferi un cadou mamei sale, dar familia sa nu avea un pick-up pentru a putea asculta înregistrarea, astfel că artistul ar fi dus discul la un prieten pentru a-l asculta şi apoi l-a lăsat acolo.
 
Înregistrarea din 1953 va fi scoasă la licitaţie pentru prima dată în cadrul evenimentului din ianurie 2015, scrie Mediafax.
 
Printre celelalte obiecte care vor fi puse în vânzare se află permisul de conducere al cântăreţului, emis în 1952, un contract din 1955 privind o serie de spectacole în cadrul programelor televiziunii şi postului de radio Louisiana Hayride şi o jachetă purtată în filmul „Dragoste la Las Vegas/ Viva Las Vegas”, din 1964.
 
Licitaţia va avea loc pe 8 ianuarie, când Elvis Presley ar fi împlinit 80 de ani.