Primul mall din Chisinau

De: Marian Andrei / 11.12.2007, 12:40
Primul mall din Chisinau
Dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania va construi primul mall din Chisinau - Shopping MallDova.

Dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, Anchor Grup, va construi primul mall din Chisinau Shopping MallDova.

Centrul comercial va fi deschis pentru public in toamna anului 2008. Construit pe patru niveluri, cu aproximativ 25.000 de metri patrati suprafata inchiriabila, el va avea peste 100 de magazine, un supermarket – parte a unui lant international – care se va intinde pe 2100 de metri patrati, un cinematograf multiplex cu sase ecrane, o sala de bowling, jocuri electronice interactive si diferite optiuni pentru distractie.

Cu peste 70 de magazine dedicate modei, accesoriilor si serviciilor, combinate cu cinci ancore si un supermarket, Shopping MallDova va deveni prima si in acelasi timp cea mai mare destinatie de retail din Chisinau. Arhitectura centrului comercial este conceputa pentru a asigura o experienta bogata si variata in care brandurile internationale se vor combina cu cele locale. Procesul de inchiriere a spatiilor comerciale a inceput deja, o serie de branduri internationale rezervandu-si spatii comerciale in Shopping MallDova.

Interesul retailerilor precum si al locuitorilor Chisinaului este foarte mare. Shopping MallDova este inchiriat in proportie de 53 la suta. Printre retailerii care au semnat contractele de inchiriere a spatiilor sau sunt in discutii pentru preluarea unui spatiu comercial in Shopping MallDova putem mentiona: G’Market, Debenhams, Esprit, Cortefiel, Springfield, Olsen, Diverta, Sacoor Brothers, Gameworld, Mc’Donald’s, Leonardo, Alina Electronic, Jack & Jones, Vero Moda, Lanidor, Peter Murray, Tommy Hilfiger, Calliope, Terranova, Puma, Reebok, Adidas, Nike, Lacoste, Mango, Motivi, Sisley, Koton, Miss Sixty, Ecco, Bata, Mexx, Levi’s, Lee & Wrangler, Kenvelo, Steilmann, Pal Zileri, Olsen, Geox, Salamander, Polo Garage, Otter, S. Oliver.

Situat pe una dintre cele mai mari artere de circulatie din Chisinau, pe Bulevardul Dacia, Shopping MallDova va permite vizitatorilor sai accesul direct la reteaua de transport in comun. Apropierea de centrul orasului si de aeroportul international permite un acces usor din toate directiile orasului. Pozitionat intre cele mai populate zone rezidentiale din Chisinau – Botanica si Centru, Shopping MallDova va fi principala destinatie de cumparaturi si distractie din oras.

In ceea ce priveste arhitectura centrului comercial, atriumul central cu o cupola din sticla va reda frumusetea distinctiva a structurii. Pe langa designul interiorului, fatada contemporana din sticla va plasa Shopping MallDova printre cele mai atractive constructii din tara. Traficul vizitatorilor pe verticala va fi asigurat de scari rulante, un lift panoramic si scari pe fiecare etaj iar benzile rulante intre niveluri vor asigura o pozitionare vizibila a magazinelor. De asemenea, Shopping MallDova va pune la dispozitia vizitatorilor sai 800 de locuri de parcare in exterior si subteran.

Facilitatile la standarde internationale, precum si combinatia de shopping, restaurante tematice, fast-food-uri si diferite optiuni de petrecere a timpului liber vor face din Shopping MallDova o destinatie unica. Deschiderea acestui centru comercial va fi cel mai important eveniment de pe piata de retail din Moldova.