Primul mall social pentru persoanele defavorizate se deschide în București

Apropo.ro / 13.06.2013, 11:30
Primul mall social pentru persoanele defavorizate se deschide în București
Municipalitatea dorește dechiderea de la 1 septembrie 2013 a unui mall pentru persoanele cu probleme financiare. Ce se va găsi aici...

În zona Metalurgiei-Măgurele se va deschide primul complex social unde persoanele cu venituri reduse vor putea mânca pe gratis, își vor putea spăla hainele, vor avea la dispoziție o creșă pentru cei mici, vor putea naviga pe internet, vor putea merge la bibliotecă, etc.

Locația aleasă este Șos. Turnu Măgurele 17, pe locul unui fost „circ al foamei”.

Vor fi vândute produse de toate felurile cu discounturi de până la 50 la sută„, dezvăluie Cosmina Simiean, șefa Direcției de Asistență Socială a Primăriei Capitalei.

În complex va fi amenajată o creșă cu 105 locuri, o spălătorie, un centru de zi pentru vârstnici, o policlinică și o bibliotecă, o sală de spectacole, dar și un centru IT unde persoanele defavorizate aflate pe listele Primăriei vor învăța să folosească un calculator.

Sunt foarte mulți bătrâni sau copii care nu mai au pe nimeni în țară deoarece membrii familiilor au plecat la muncă în străinătate și resimt acest lucru. Prin intermediul nostru vor învăța să comunice pe messenger, pe Facebook sau Skype cu cei aflați departe„, mai anunță Cosmina Simiean.