Primul „minilift” pentru câini obezi

De: Gabriela Voicu / 29.03.2012, 17:30
Primul
În Marea Britanie sunt din ce în ce mai multi câini obezi, așa că stăpânii lor au decis să le cumpere platforme mobile pentru a-i ajuta să se deplaseze.

Numărul din ce în ce mai mare de avertismente ale specialiștilor în ceea ce privește obezitatea canină au inspirat crearea unor platforme mobile pentru… câinii grași.

Potrivit unui raport, unul din trei câini din Marea Britanie, din 8,3 milioane în total, sunt obezi.

Astfel, stăpânii patrupedelor se asigură că acestea nu vor avea prea mult de suferit încercând să se miste și își dotează scările din locuințe cu platforme mobile, asemanătoare unor minilifturi.

Obezitatea canină este în creștere, în Marea Britanie

Conceptul „Stair of the Dog 2022” este unul dintre acestea și a fost dezvoltat în șase luni, pentru a fi adaptat câinilor.

Miniliftul este format dintr-un coș confortabil pentru câine, așezat pe o platformă mobilă retractabilă, dotată cu un buton care poate fi activat prin apăsarea cu lăbuța pentru a transporta animalul la etaj.

Dispozitivul a fost creat de compania de asigurări pentru animale de casă MORE TH>N, ai cărei reprezentanți avertizează că dacă nivelul obezității canine continuă să crească, până în 2022 aceasta va afecta peste jumătate din numărul total al câinilor britanici (52 %).