Primul rol de comedie din cinema al Oanei Pellea

Apropo.ro / 03.06.2007, 13:32
Primul rol de comedie din cinema al Oanei Pellea
Comedia britanica "I Really Hate My Job"/"Am o slujba nașpa rau", în care doua dintre rolurile principale sunt interpretate de Oana Pellea și Alexandra Maria Lara, a avut premiera mondiala sâmbata seara, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). "Este

Comedia britanica „I Really Hate My Job”/”Am o slujba nașpa rau”, în care doua dintre rolurile principale sunt interpretate de Oana Pellea și Alexandra Maria Lara, a avut premiera mondiala sâmbata seara, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

„Este primul meu rol de comedie din film”, a spus Oana Pellea dupa proiecția de la cinema Republica din Cluj.

Rolul plin de umor facut de actrița românca – o femeie care, în timp ce spala vase într-un restaurant de mâna a doua din Soho, filozofeaza despre lume și viața și spune povești palpitante din tinerețe – a amuzat publicul. Aplauzele celor circa o mie de spectatori au venit, prin urmare, firesc la finalul proiecției. „De cinci ani de zile spun ca public ca aici (la TIFF – n.r.) nu exista”, a susținut actrița, bucuroasa de reacția salii.

„I Really Hate My Job” este portretul comic a cinci femei dintr-un restaurant londonez care, în decursul unei seri, se confrunta cu: o cadere nervoasa, cel puțin doua crize de nervi și mai multe comezi decât pot onora. La toate se adauga așteptarea încordata a unei vedete de cinema care le-ar putea schimba soarta.

Filmul este regizat de Oliver Parker, care a mai ecranizat opere literare precum „The Importance of Being Earnest” (cu Rupert Everett) și „Othello” (cu Kenneth Branagh și Laurence Fishburne). Scenariul noului film este scris de Jennifer Higgie, care s-a inspirat din propria experiența de chelnerița. „Toate personajele sunt combinații ale oamenilor uimitori cu care am lucrat. Chelnerițele se simt oarecum invizibile. Am vrut sa schimb perspectiva, concentrându-ma pe visele, gândurile și frustrarile lor”, a explicat scenarista, raspunzând unei întrebari a lui Tudor Giurgiu, gazda serii.

Cele cinci personaje feminine sunt interpretate de Neve Campbell, Shirley Henderson, Alexandra Maria Lara, Anna Maxwell Martin și Oana Pellea. „Cred ca este pentru prima data în istoria cinematografiei britanice când doua dintre actrițele din roluri principale sunt românce”, a comentat producatorul Andrew Higgie, referindu-se la Oana Pellea și la Alexandra Maria Lara, care traiește în Germania.

Potrivit lui Andrew Higgie, realizatorii au cautat mult pâna când au gasit-o pe Oana Pellea pentru rolul Rita. Dar atunci când actrița și regizorul Oliver Parker s-au întâlnit, reacția celui din urma a fost prompta. „Oliver m-a sunat și mi-a spus: «Andrew, Dumnezeule, Rita e aici!»”, a povestit producatorul.

A șasea ediție a TIFF va mai gazdui o premiera mondiala, dupa „I Really Hate My Job”. Este vorba despre „Puffball”, cel mai recent film al britanicului Nicolas Roeg, unul dintre cei trei regizori omagiați în secțiunea veterana 3X3. Roeg e unul dintre invitații speciali ai festivalului la ediția de anul acesta, ce se desfașoara la Cluj (1-10 iunie) și la Sibiu (4-10 iunie).

Tags: