Primul roman desfigurat de drogul „crocodile”

De: Gabriela Voicu / 29.01.2012, 12:42
Vezi cum arata primul roman desfigurat de drogul rusesc "croco", un substitut home-made al heroinei.

Medicii s-au confruntat cu cazul socant al unui adolescent aproape ucis de „drogul-crocodil”, un substitut mai ieftin al heroinei, care face ca pielea si carnea sa cada de pe oase.

Alexandru Zamfir (20 de ani), din Bucuresti, a fugit de acasa in urma cu un an, alaturi de iubita lui, si a ajuns sa consume stupefiantul blestemat.

Tanarul are 1.70 m inaltime si 30 de kilograme, e semiparalizat si are encefalita. Articuleaza cu greu cateva cuvinte, iar membrele ii sunt acoperite de pete verzui.

„Alex e norocos. S-a oprit din intamplare, probabil, la timp. Urmele de pe picioare sunt clar efectele lui croco. In faza initiala, substanta atrofiaza muschii, slabeste organismul si necrozeaza tesuturile, de unde si petele maro-verzui. Daca mai lua cateva luni drogul, carnea si pielea i s-ar fi desprins de pe oase”, ne-a explicat Gigel Lazar, reprezentatul organizatiei antidrog CIADO, care l-a vizitat pe Alex acasa.

Vezi mai multe poze

Alexandru Zamfir

Maria, mama lui Alex, a declarat: „L-am cautat in canale, am vorbit cu vanzatorii de etnobotanice sa mi-l trimita acasa si i-am facut si pomeni”.

In decembrie, anul trecut, tanarul a fost adus ca persoana neidentificata la Spitalul Universitar din Capitala, iar mama sa l-a regasit in starea in care se afla acum.

Drogul „crocodile” provine din Rusia, iar semnele crunte ale abuzului au fost sesizate si anul trecut, in Germania, unde s-a creat o adevarata isterie cand tinerii au inceput sa il consume in cluburi. Drogul preparat din codeina, benzina, iod si fosfor cauzeaza infectii severe, in urma carora carnea de pe corpul consumatorului putrezeste.