Primul sarut, prima iubire

Apropo.ro / 11.02.2002, 12:56
Primul sarut, prima iubire
Expresia suprema a dragostei este - dupa cum ne sugereaza filmele americane - sarutul. Prin urmare, ce poate fi mai potrivit de ValentineOs Day, o sarbatoare atit de americana, decit sa vorbim despre sarut? Vedetele noastre de televiziune ne povestesc primele lor experiente in acest

Expresia suprema a dragostei este – dupa cum ne sugereaza filmele americane – sarutul. Prin urmare, ce poate fi mai potrivit de ValentineOs Day, o sarbatoare atit de americana, decit sa vorbim despre sarut? Vedetele noastre de televiziune ne povestesc primele lor experiente in acest domeniu…

Andreea Esca:
S-a intimplat in scoala generala, la Sibiu, locul unde imi petreceam cele mai multe vacante. Eram foarte buna prietena cu acest baiat. El era cu vreo 4 ani mai mare decit mine si era – ca sa zic asa – prietenul meu de vacanta. Cind m-a sarutat prima oara, eu nu stiam mare lucru despre ceea ce inseamna un sarut, dar pot sa spun ca mi-a placut!

Mugur Mihaescu:
Eram prin clasa a noua si s-a intimplat pe neasteptate. Eu eram pus numai pe sotii pina cind, intr-o zi, o draguta de „profesoara” m-a prins la colt si m-a invatat tainele sarutului. Cred ca ma cam placea, nebunatica! Pina in acel moment, eram cam timid, dar, dupa primul sarut, pot spune ca am devenit artist in acest domeniu…

Alessandra Stoicescu:
Primul sarut pe obraz a fost la 14 ani. Am participat la balul bobocilor si am iesit pe locul 3. Un coleg a venit cu o floare in mina si mi-a spus sa inchid ochii. I-am inchis si el m-a sarutat pe obraz, destul de aproape de gura. Tremuram toata! Iar primul sarut adevarat a venit la 16 ani si jumatate, cu prima mea iubire. A fost un gest plin de candoare si multa emotie. Eu am inchis ochii cu mult inainte de a ma saruta el. Imi amintesc cu multa placere acel prim sarut.

Nadine:
Nu multa lume ma crede ca am fost si am ramas o fata foarte rusinoasa. Desi am un scut de nonsalanta cu care ma afisez, in sinea mea am o retinere ori de cite ori vine vorba de gesturi intime. Primul sarut, complet nevinovat si descarcat de senzualitate, s-a produs in curtea scolii, intr-o zi friguroasa de primavara. Aveam – cred – 10 sau 11 ani, si incepusem sa arat deja ca o fetita mai mare decit virsta pe care o aveam. Colegul respectiv era de vreo 14 ani si se tinea scai de mine, voia sa ma conduca zilnic acasa. I-am cedat o clipa si m-am ales sarutata si apoi imbratisata, de frica probabil sa nu fug. A fost o emotie imensa, si acum imi bate inima cind mi-amintesc…

Monica Dascalu:
Eram in liceu si, din cite imi amintesc, primul sarut a fost unul furat. Eram in fata blocului cu Cosi (prietenul meu) si urma sa merg acasa. M-a sarutat. Am fost foarte emotionata. tin minte ca m-am bucurat foarte tare ca era seara, deci intuneric, si nu mi s-a putut observa roseata din obraji. Dupa ce m-a sarutat, ii tot spuneam lui Cosi ca ma cheama mama in casa, desi era doar un pretext, pentru ca eu eram prea emotionata pentru a mai putea sta acolo linga el.

Mircea Radu:
Eram in clasa a sasea si ieseam de la scoala. Fiind toamna spre iarna, afara incepuse deja sa se intunece. O colega, Monica, m-a intrebat daca nu vreau sa o sarut. I-am spus ca nu. Nu pentru ca nu as fi vrut, dar probabil imi era rusine, nu stiu exact de ce. Printr-un gest firesc, m-a tras spre ea si m-a pupat… cu forta!

Catrinel:
O sa rideti, dar nu-mi aduc aminte de „primul”. Probabil ca nu a fost cel mai important, de aceea l-am uitat. M-a marcat relatia cu cel dintii prieten, cu care am ajuns la un moment dat sa ne si sarutam. Am stat impreuna vreo 3-4 ani si a fost o relatie adolescentina foarte placuta.

Emanuel Isopescu:
Am fost de multe ori indragostit, dar, timid fiind, nu am facut niciodata primul pas. Insa, prin clasa a XI-a, inevitabilul s-a produs. O colega de clasa mai curajoasa a luat initiativa. Ne-am sarutat si, desi lucrurile au decurs destul de stingaci, au fost citeva secunde pe care nu le voi uita.

Magda Vasiliu:
Am avut multe ocazii in copilarie de a trai primul sarut, dar le-am ocolit pe toate si abia la 17 ani am facut-o, cu primul meu prieten, care era coleg de clasa cu mine. Am fost o fetita foarte studioasa si timida, izolata de baieti, petreceri si terenuri de joaca. Imi placea sa-mi creez propria lume, populata de personaje din romane, cu care ma identificam.

Gabriela Vrinceanu-Firea:
A fost mult mai putin prozaic decit as fi dorit. Pentru simplul motiv ca eram in liceu – si extrem de timida -, in practica agricola, la cules de cirese si visine (intr-o comuna de linga Bacau, Plopana se numeste). Acolo s-a intimplat. Baiatul cinta foarte frumos la chitara. Cred ca asa m-a convins… Am eu o slabiciune pentru cei care iubesc muzica. Ce-mi amintesc de atunci? Ca mirosea peste tot a cirese si ne-am oprit pentru ca a inceput sa ploua.

Andreea Raicu:
Am fost curtata vreo doi ani de un baiat, in scoala generala. Primul sarut a fost un eveniment, pentru ca s-a lasat indelung asteptat. Ne-a marcat pe amindoi, motiv pentru care am mai stat o vreme impreuna. Era romantic si gentil, rabdator si plin de umor, de aceea l-am acceptat ca prieten.

Catalina Mustata:
Chiar in ziua in care implineam 17 ani, am hotarit ca e momentul sa-l sarut pentru prima data pe prietenul meu de atunci, nascut chiar in aceeasi zi cu mine. Evenimentul s-a petrecut la poalele Timpei, dar nu a fost exact cum imi imaginam eu. A fost un simplu sarut!

Petre Catalin Fumuru:
Am s-o spun foarte deschis: primul sarut l-am de la o femeie mult mai in virsta decit mine! Nu am prea inteles nimic din el, pentru ca eu nu eram foarte experimentat, dar as putea spune ca am simtit multe, multe furnicaturi…

Adriana Maris:
S-a intimplat de mult, in clasa a noua. A fost inceputul unei iubiri platonice care s-a transformat apoi intr-o relatie foarte serioasa si de lunga durata (s-a incheiat cind aveam 20 de ani si jumatate). De aceea, imi amintesc cu drag de primul sarut, pentru ca a tinut de prima mea iubire si, desi de la adolescenta a trecut ceva vreme, eu am ramas cu aceleasi sentimente.

Radu Cosarca:
Primul meu sarut s-a intimplat la sase ani si, ca orice baiat de familie buna, am primit aceasta lectie de la o fata mai experimentata – ea avea sapte ani! A fost prima mea iubire, era colega mea de banca si de la ea am primit si prima cerere in casatorie. De atunci, am ramas recunoscator pentru aceasta initiere, dar am fost si ingrat cu fata aceea, pentru ca apoi au mai urmat multe alte saruturi, cu alte fete…

Dana Razboiu:
Experienta primului sarut e luata parca dintr-o piesa de-a lui Caragiale. Aveam 13 ani, eram pe Litoral cu mama si cu sora mea; in hotelul in care eram cazate era si o familie din Cluj, respectiv un tata cu doi fii. Cel mai mare dintre baieti ma urmarea tot timpul in incercarea de a vedea in ce camera stau. Intr-o seara tirziu, am auzit tipete din camera vecina si am iesit sa vedem ce se intimpla. Am fost foarte socata cind mi-am dat seama ca baiatul cu pricina era snopit in bataie de un barbat cu mustata, care era cazat linga noi.

Dupa ce curtezanul meu a reusit sa scape din pumnii agresorului (la interventia mamei mele si a sotiei mustaciosului), am aflat ce se intimplase de fapt: baiatul din Cluj a lasat sub usa camerei un bilet in care imi propunea sa ne vedem jos la bar la ora 10 p.m. Numai ca a gresit camera… si de aici toata incurcatura. Barbatul din camera in care lasase hirtia, gelos foc, l-a luat la bataie pe cel care a indraznit sa-i propuna blondei sale neveste o intilnire.

Si era atit de orb de gelozie incit nu s-a mai gindit ca poate fi o greseala la mijloc, mai ales ca propunerea venea din partea unui pusti de 14 ani, pe cind nevasta lui avea cu cel putin 20 de ani mai mult. Dupa toata incurcatura asta, ce pare a fi un decupaj din „O noapte furtunoasa”, l-am rasplatit pe ghinionistul curtezan cu un sarut. Merita, mai ales ca a stat in pat citeva zile dupa bataia zdravana pe care o incasase. Asa ca, va puteti imagina, mi-e foarte usor sa-mi amintesc de primul sarut!…

Iulia Fratila:
M-am sarutat cu cel mai frumos baiat din scoala, care era si popular, si destept – era comandant de unitate! Eram mici, clasa a sasea sau a saptea, parca… S-a intimplat intr-o simbata, la el acasa, cind a dat o petrecere de ziua lui. Mi-era foarte teama de el, pentru ca era cel mai vinat personaj in rindul fetelor si nu-mi inchipuiam ca el ma place pe mine.

Ce e mai ciudat este ca noi doi pornisem prin a ne uri de moarte, pentru ca eu tineam cu Steaua, iar el cu Dinamo, lucru care la acea vreme insemna incompatibilitate totala! Ca si in viata de adult: cine se tachineaza de fapt se iubeste!

Dalia Negulescu:
Eram intr-un cantonament de karate, cu verisoara mea. Era acolo un baietel care nu-si mai lua ochii de la mine. E drept, si mie imi era destul de simpatic. Intr-o dimineata, ma spalam la baie. Cum baia era comuna, exact linga mine statea el. Ii simteam privirile atintite asupra mea. Intimidata, cred ca m-am inrosit toata, pentru ca simteam ca se va intimpla ceva. Nici nu au trecut citeva secunde si baiatul m-a sarutat. A fost un sarut furat, pe care nu am cum sa-l uit vreodata. Dupa aceea, ma simteam de parca aveam aripi…

Roxana Ciuhulescu:
Aveam 13 ani si eram in tabara la Soveja. Pustiul care m-a sarutat era cu cinci ani mai mare decit mine. M-am inrosit pina in virful urechilor, dar experienta m-a marcat… pozitiv.

Cabral:
Primul sarut? Cine il mai tine minte?! Fetele fugeau de mine ca eram… colorat. Mi-aduc aminte totusi ca, in scoala primara, am luat premiul intii cu coronita si aveam o fata care tinjea si ea sa fie prima pe clasa. Pentru a o consola, am vrut s-o pup si sa-i spun ca anul urmator cu siguranta ea va fi prima, si acel pupat a fost din greseala pe gura, pentru ca ea s-a smucit si… asa s-a nimerit. E mai greu pentru un baiat sa-si aduca aminte de primul sarut, daca el nu este legat si de prima iubire, iar eu personal n-am avut decit o iubire, restul au fost doar… relatii.

Tags: