Prin ce etape trebuie sa treci pentru a te angaja la Google

Apropo.ro / 16.10.2011, 16:00
Prin ce etape trebuie sa treci pentru a te angaja la Google
"De cate ori se suprapun acele unui ceas, pe timpul unei zile? Cat ar trebui sa ceri pentru a spala toate ferestrele din Seattle?" sunt un exemplu de intrebari la care trebuie sa raspunda cei care vor sa se angajeze la Google.

Google primeste, anual, un milion de CV-uri, insa angajeaza intre 4.000 si 6.000 de persoane, potrivit portalului jobvine.

In 2011 Google intentioneaza sa angajeze mai mult de 6.200 de persoane in cele 60 de birouri distribuite in 30 de tri.

Cei care vor sa aplice la Google pot gasi etapele online, care incep prin contactarea telefonica a candidatului urmata de un interviu online, cu o durata de 45 de minute, unde candidatul trebuie sa raspunda la diverse intrebari si sa rezolve mai multe probleme.

Intrebarile pot fi de genul: „Cati reparatori de piane sunt pe lume? De ce sunt acoperite gurile de canal?” iar problemele de rezolvat pot fi in genul „Intr-o tara in care familiile doresc sa aiba numai copii baieti, atunci cand nasc o fetita continua sa procreeze pana reusesc sa faca un baiat. Daca se naste prima oara un baiat, acestia se opresc. Care este proportia intre fetele si baietii din acea tara?” (problema propusa pentru o pozitie de Product Manager).

Cititi mai multe despre intrebarile puse la interviurile sustinute de Google si care sunt salariile anuale la gigantul motor de cautare, pe Gandul.info.