Principalele avantaje ale deschiderii unei afaceri online

Apropo.ro / 19.11.2019, 10:19
Principalele avantaje ale deschiderii unei afaceri online
Mediul online a cunoscut o dezvoltare importanta iar aceasta crestere a schimbat si modelul de business pentru multi antreprenori. O afacere online poate prezenta o multime de avantaje si poate fi potrivita pentru a incepe numeroase de tipuri de afaceri, de la cele ce tin de sfera serviciilor creative (web design, design interior sau servicii de marketing online) dar si acele servicii care tin de zona de retail si e-commerce. Iata principalele avantaje ale deschiderii unei afaceri online.

1. Costuri scazute

Principalul avantaj al deschiderii unei afaceri online este dat de faptul ca antreprenorii vor inregistra costuri scazute la lansarea afacerii. Mai mult decat atat, costurile operationale vor fi reduse. In afara de situatiile in care afacerea online este implicata in comercializarea de produse si este nevoie de un spatiu fizic pentru depozitarea unor stocuri mari, un business online nu va necesita inchirierea sau cumpararea unui spatiu de birouri. Costurile cu salarizarea sunt si ele scazute deoarece, cel putin la inceput, afacerea poate functiona cu un numar mai mic angajati.

Cu toate acestea, pentru unele tipuri de afaceri online, costurile initiale pot fi ceva mai ridicate. De exemplu, cei care deschid un serviciu online pentru inchirirerea masinilor de lux vor investi si in flota de autoturisme.

2. Acces la o gama larga de clienti

O afacere online este deschisa non-stop si este accesibila clientilor din lumea intreaga. Astfel,antreprenorii au o ocazie unica de a-si face cunoscut produsul in intreaga lume. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca sistemul de plati online si sistemul de livrari sa fie bine puse la punct.

O afacere online poate fi extinsa si in alte tari prin deschiderea unei sucursale sau a unei filiale.

3. Flexibilitate

O afacere online poate fi gestionata foarte usor de la distanta. Mai mult decat atat, si angajatii pot beneficia de un program de lucru flexibil.

Nu este obligatoriu ca tara in care este inregistrata compania sa reprezinte si piata unica pe care sunt oferite serviciile. Unii antreprenori pot alege sa deschida compania intr-o tara care ofera un regim foarte avantajos pentru companii, precum Belize.

O afacere online poate fi pasul mult asteptat pentru a incepe propria afacere. Cu toate acestea, este important ca antreprenorii sa inteleaga toate cerintele pentru un astfel de business, precum si modul in care se pot promova cu succes in mediul online.