„Prințesa Veșnică”, un film despre Nadia Comăneci, la Festivalul Tribeca 2015

De: Carmen Ulian / 09.03.2015, 11:00
"Prințesa Veșnică/ Eternal Princess", un scurtmetraj de 30 de minute regizat de Katie Holmes, care prezintă viața extraordinară a gimnastei române Nadia Comăneci, va avea premiera mondială la Festivalul Tribeca de la New York.
Filmul regizat de Katie Holmes prezintă „extraordinara viață a faimoasei gimnaste române Nadia Comăneci, care, la vârsta de 14 ani, a obținut primul 10 perfect, în timpul Olimpiadei din 1976, și care, acum, este o mamă iubitoare, filantrop și un nume marcant în sport”.
 
Shorts Program, secțiunea în care a fost inclus filmul despre Nadia Comăneci, cuprinde nouă programe: cinci narative, trei documentare și unul care implică o combinație între cele două genuri.
 
„Be Yourself” se numește programul de documentare în care a fost inclus scurtmetrajul regizat de Katie Holmes, filmele din această secțiune concentrându-se pe povești despre identitatea de sine. Alături de filmul „Prințesa Veșnică” mai fac parte din program scurtmetrajele „American Renaissance (regizat de Ryan Scafuro și Jarred Alterman), „Live Fast, Draw Yung” (regizat de Stacey Lee și Anthony Mathile), „All American Family” (regizat de Andrew Jenks), „Elder” (regizat de Genéa Gaudet), „My Enemy, My Brother” (regizat de Ann Shin), se arată pe site-ul festivalului.