Prințul Charles își lansează propria fundație în România

Apropo.ro / 02.06.2015, 11:00
Prințul Charles își lansează propria fundație în România
Prințul Charles, care se află într-o vizită privată în România, își lansează, marți, propria fundație în țara noastră, la Viscri, în județul Brașov, fiind vorba despre o organizație caritabilă care urmărește să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura și dezvoltarea durabilă.

Potrivit unui comunicat al Fundației Prințul de Wales România, moștenitorul coroanei britanice are, prin fundația sa caritabilă din Marea Britanie – The Prince of Wales’s Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, județul Brașov, pe care a oferit-o fundației sale din România.

Este cunoscut că Alteța Sa Regală are o afecțiune aparte pentru România, el ajungând prima dată în Transilvania în 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la țară și un botanist amator, Prințul de Wales a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie„, arată sursa citată.

Ulterior, Prințul Charles a revenit de multe ori în Transilvania, iar „fiecare vizită l-a convins și mai mult să ajute la păstrarea peisajelor unice, a arhitecturii tradiționale și a unui mod de viață neschimbat de sute de ani”.

Citeste mai mult aici!