Prințul Felipe și Letizia Ortiz s-au casatorit

Apropo.ro / 22.05.2004, 13:32
Prințul Felipe și Letizia Ortiz s-au casatorit
Moștenitorul tronului Spaniei, prințul Felipe de Bourbon, și fosta jurnalista Letizia Ortiz s-au casatorit, sîmbata, în Catedrala Almudena din Madrid, relateaza AFP. Cei doi soți, vizibil emoționați, și-au spus "da" și și-au jurat

Moștenitorul tronului Spaniei, prințul Felipe de Bourbon, și fosta jurnalista Letizia Ortiz s-au casatorit, sîmbata, în Catedrala Almudena din Madrid, relateaza AFP.

Cei doi soți, vizibil emoționați, și-au spus „da” și și-au jurat credința în fața cardinalului arhiepiscop de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, care a condus ceremonia religioasa catolica și în fața a aproximativ 1.600 de invitați.

Letizia Ortiz va deveni prima regina fara sînge nobil și divorțata din istoria Spaniei.

Ceremonia s-a desfașurat în centrul capitalei spaniole, la circa 70 de zile de la masacrul terorist de la 11 martie. Masurile de securitate au fost sporite pentru aceasta ocazie.

Potrivit Ministerului de Interne, au fost mobilizați în jur de 17.700 de polițiști și gardieni civili, adica aproape 15 la suta din forțele de securitate ale Spaniei.

În pofida ploii, mai multe mii de persoane au venit de la primele ore ale dimineții în centrul orașului Madrid pentru a urmari ceremonia pe un ecran gigant sau pentru a vedea cortegiul nupțial care va merge la bazilica Atocha pentru tradiționala ofranda florala.

Tags: