Prințul olandez Johan Friso riscă să rămână toată viața în comă

De: Marian Andrei / 25.02.2012, 13:55
Prințul olandez Johan Friso riscă să rămână toată viața în comă
Prințul olandez Johan Friso, rănit în urma unei avalanșe, săptămâna trecută, este în continuare în comă și este posibil să nu își mai recapete cunoștința, au declarat medicii care îl tratează în Austria.

Prințul Friso, al doilea fiu al reginei Beatrix a Olandei, aflat la schi în stațiunea austriacă Lech, a fost surprins, săptămâna trecută, de o avalanșă și a stat îngropat în zăpadă timp de aproape 15 minute înainte de a salvat.

Deși a fost localizat rapid datorită pagerului pe care îl avea asupra sa și a fost transportat de urgență la un spital din Innsbruck, starea de sănătate a prințului este în continuare gravă.

Unul dintre medicii care îl îngrijesc a declarat că operațiunile de resuscitare a lui Johan Friso au durat aproape 50 de minute iar tomografiile au arătat că prințul prezintă leziuni cerebrale grave.

Medicul a explicat că creierul prințului a fost lipsit de oxigen o parte din timpul cât a fost prins sub zăpadă și ar putea dura ani până când se va trezi din comă, dacă se va mai trezi vreodată.

Prințul, în vârstă de 43 de ani, a fost exclus din succesiunea la tron pentru că s-a căsătorit în 2004 fără permisiunea guvernului.