Prințul Paul a fost recunoscut drept membru al familiei regale

Apropo.ro / 15.02.2012, 09:56
Prințul Paul a fost recunoscut drept membru al familiei regale
Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză prințului Paul de România, respingând recursul Regelui Mihai I.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză prințului Paul de România, respingând recursul Regelui Mihai I față de la recunoașterea unor hotărâri străine pe teritoriul României cu privire la admiterea dreptului de filiație al lui Carol Mircea, tatăl prințului Paul.

Acest proces de recunoaștere a filiației legitime a prințului Carol Mircea față de Carol al II-lea, cu toate drepturile ce decurg din aceasta a durat în România 21 de ani.

Căsătoria Regelui Carol al II-lea cu Ioana Valentina Lambrino nu a fost recunoscută de către Casa Regală, dar nici nu a fost anulată de către Biserica Ortodoxă. Fiul lor, Carol Mircea, a înaintat, în 1955, Tribunalului din Lisabona o cerere în care solicita să fie recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea. Ulterior, Tribunalul de Mare Instanță din Paris a recunoscut autoritatea de lucru judecat a sentinței Tribunalului din Lisabona, stabilind că Prințul Carol Mircea de Hohenzollern este fiul legitim al lui Carol al II-lea, iar ca atare devine succesorul cu drepturi depline al defunctului Rege.

Citește mai multe detalii despre recunoașterea prințului Paul de România, pe Mediafax.ro