Prințul Philip a fost internat în spital, „ca măsură de precauție”

De: Ana Obretin / 17.02.2021, 17:28
Prințul Philip a fost internat în spital,

Prințul Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost internat, marți seară, în spital „ca măsură de precauție”, după ce s-a simțit rău, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham. Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a fost dus la Spitalul King Edward VII din Londra, potrivit aceleiași surse. 

O sursă de palat a declarat pentru BBC că acesta a mers cu mașina la spital, unde a fost internat la sfatul medicului său. Sursa a adăugat că ducele are „o stare psihică bună”, dar va rămâne în spital pentru câteva zile. Sursa a mai spus că prințul Philip se simțea rău de câteva zile, dar că nu era ceva legat de noul coronavirus.

Luna trecută, Palatul Buckingham a anunțat că prințul Philip și regina Elizabeth au fost vaccinați anti-COVID-19 de un medic, la castelul Windsor, unde cuplul regal locuiește de mai multe luni din cauza pandemiei.

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas, de altfel, la castelul Windsor.

Prințul Philip a avut în ultimii ani mai multe probleme de sănătate. În decembrie 2019, acesta a petrecut patru nopți la spitalul King Edward VII, unde a fost internat tot ca „măsură de precauție” și tratament pentru o „afecțiune preexistentă”. În 2011, acesta a fost tratat pentru o arteră coronariană blocată, în 2012, pentru o infecție a vezicii urinare, iar, în 2013, acesta a suferit o intervenție chirurgicală în zona abdomenului.

Prințul consort, care este căsătorit cu regina Elizabeth din 1947, s-a retras din viața publică în 2017. El va împlini 100 de ani pe 10 iunie.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți 

Foto: Profimedia Images