Prințul William va primi 16 milioane de dolari, de ziua lui

De: Gabriela Voicu / 15.05.2012, 15:30
Prințul William va primi 16 milioane de dolari, de ziua lui
Prințul William va împlini, în curând, 30 de ani, și va intra în posesia unei moșteniri din partea mamei sale, Prințesa Diana, decedată în 1997.

Kate și William vor fi, în curând, mai bogați. El va primi, după ce va împlini 30 de ani, pe 21 iunie, moștenirea din partea mamei sale, Diana, care se ridică la aproximativ 16 milioane de dolari.

„E o sumă considerabilă și îi va fi de folos, dacă vrea să cumpere prima casă pentru el și Kate. Pentru ce altceva ar avea nevoie de bani?”, a spus o sursă apropiată cuplului regal, într-un interviu pentru Daily Mail.

Diana, mama prinților William și Harry, a lăsat o avere de aproximativ 20 de milioane de euro, când a murit, în 1997. Averea constă în bijuterii, acțiuni și bani, iar valoarea acestora a crescut la peste 30 de milioane de dolari, cu ajutorul investițiilor.

Kate, William și Harry (Foto: Hepta)

Diana a dorit, inițial, ca băieții să primească partea lor din avere când ar fi implinit 25 de ani, dar după moartea sa, vârsta la care ei puteau intra în posesia moștenirii a devenit 30 de ani.

Prințul William câștigă aproximativ 60.000 de dolari pe an ca pilot și beneficiază de alocație de la tatăl său. El mai are un fond de aproximativ 3 milioane de dolari – moștenire de la Regina-Mamă, mama reginei Elisabeta a II-a.

Există posibilitatea și ca William să decidă să renunțe la moștenirea de la Diana în favoarea fratelui său mai mic, Prințul Harry.