Privatizarea Antibiotice Iasi, anulata a treia oara

Apropo.ro / 29.02.2008, 09:25
Privatizarea Antibiotice Iasi, anulata a treia oara
Guvernul a anulat pentru a treia oara privatizarea Antibiotice, cel mai important producator de medicamente ramas in portofoliul statului.

Guvernul a anulat pentru a treia oara privatizarea Antibiotice, cel mai important producator de medicamente ramas in portofoliul statului, transformand astfel vanzarea producatorului cu o capitalizare de 209 mil. euro intr-un proces in care sunt mai multe intrebari decat raspunsuri.

Antibiotice a fost prima data scoasa la privatizare in 2000. Cand va fi relansat la privatizare Antibiotice si care va fi strategia de privatizare folosita de catre Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS)? Ce a determinat AVAS sa amane pentru a treia oara privatizarea producatorului din Iasi? Va ramane interesul pentru Antibiotice la fel de ridicat si dupa acest nou esec? Vrea cu adevarat Guvernul sa vanda Antibiotice?

In pofida acestor incertitudini, zece grupuri raman in continuare interesate de companie, potrivit unor surse. Caietul de sarcini al Antibiotice a fost cumparat numai de doua societati, Pliva din Croatia si Alapis din Grecia, dupa ce 53 de companii au depus o scrisoare de intentie.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!