Privatizarea pe un euro, eliminata din legislatie

Apropo.ro / 06.12.2007, 09:54
Privatizarea pe un euro, eliminata din legislatie
Privatizarea societatilor la pretul simbolic de un euro sau transferul gratuit al unor companii catre un investitor strategic vor fi eliminate din legislatie.

Privatizarea societatilor la pretul simbolic de un euro sau transferul gratuit al unor companii catre un investitor strategic cu obligarea asumarii unor investitii, metode prin care se acorda ajutoare de stat, vor fi eliminate din legislatie, au declarat agentiei MEDIAFAX surse din AVAS.

"Vom propune Guvernului sa modifice legislatia in domeniul privatizarii, intrucat sunt neconcordante cu normele europene", au spus sursele citate.

Printre modificarile propuse se vor regasi abrogarea metodei de valorificarea a firmelor detinute de stat la un pret simbolic si a transferarii cu titlu gratuit sau vanzarea actiunilor cu caracter social.

"Vom propune noi variante, precum celor specifice vanzarii actiunilor pe piata de capital, privatizarea prin licitatie cu strigare sau negociere", au mentionat sursele.

Propunerea de modificarea a legislatiei va fi prezentata Guvernului, in perioada imediat urmatoare, sub forma unui proiect de ordonanta de urgenta.